Top 5 best gelezen HR artikelen december 2016

03/01/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. Daarom kijken we iedere maand opnieuw naar de blogs (en hr vacatures, interviews, etc.) die het best gelezen worden. We proberen onder andere om extra artikelen te plaatsen in populaire categorieën zodat we de lezer voorzien van de meest relevante informatie.

Hieronder volgt de top 5 van december 2016:

  1. De dag dat ik besloot ontslag te nemen

““Ontslag nemen, dat kan toch helemaal niet?” Dat was mijn eerste reactie toen mijn vriend en ik het hadden over mijn twijfels rondom mijn werk. In mijn blog van 14 oktober schreef ik nog enthousiast over de twijfels die je kunt hebben als je net bent gestart bij een nieuwe werkgever. Ik schreef dat ik mijzelf het doel stelde om nog 9 maanden door te zetten om iets te realiseren.”

Lees verder in De dag dat ik besloot ontslag te nemen

  1. VAR? DBA? Van den “verschaffer” en den “verrichter” van arbeid

“Overspoeld werden we met reacties op het besluit van Staatssecretaris Wiebes om handhaving van de Wet DBA op te schorten tot minstens 1 januari 2018. “Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald” zullen velen gedacht hebben. Maar is dat ook wat er zich afspeelt in het zoveelste bedrijf van het horror toneelstuk ‘Vernieuwing van de Arbeidsmarkt’? Absoluut niet, een structurele oplossing is nog steeds niet in zicht. Ik neem u graag mee in mijn gedachtegang en laat u zien dat de oplossing wellicht veel simpeler is dan u denkt.”

Lees verder in VAR? DBA? Van den “Verschaffer” en den “verrichter” van arbeid

  1. De succesfactor HR – boekbespreking

“In dit boek wordt de vraag gesteld: is HR de afgelopen 10 jaar aan de slag gegaan om de eigen waardepropositie te verbeteren? Hoe ziet de waardepropositie van HR eruit gekeken naar de toekomst toe, en past het model van Ulrich nog? Het boek behandelt afwisselend theorie en praktijkverhalen van HR professionals. De professionals vertellen hun blik op de HR rol en geven een boodschap mee. Een mooie afwisseling met het theoretisch kader waarbij Ulrich en het canvasmodel als uitgangspunt worden genomen.”

Lees hier de volledige review van De succesfactor HR

  1. Signalen van burn-out: maar ambities zijn er toch om te hebben? [burn-out 2/?]

“Ondanks de persoonlijke verhalen blijft het lastig concrete tekenen van burn-out te herkennen, ook als je iemand kent die met de signalen van burn-out is gediagnostiseerd of als je zelf deze verschijnselen hebt gehad. Voorkomen is beter dan genezen, maar hoe voorkom je burn-out?”

Lees het volledige verhaal in Signalen van burn-out: maar ambities zijn er toch om te hebben? [burn-out 2/?]

  1. Wat is jouw plan B? Deel 1 reeks duurzame inzetbaarheid

“Geen plan B? Als ik werknemers bevraag naar hun toekomst en hun uitdagingen, dan krijg ik zelden te horen dat ze deze somber in zien. Ok, enig geklaag dat de AOW-leeftijd opschuift en ze dus nog langer moeten doorwerken, maar men lijkt niet bang of bevreesd over hun eigen inzetbaarheid. “We zien het tegen die tijd wel!”. Je kunt dit gedrag kwalificeren als ‘struisvogelen’, maar is een plan B eigenlijk wel zo’n slecht idee?”

Lees verder in Wat is jouw plan B? Deel 1 reeks duurzame inzetbaarheid

Speciaal genoemd: Bouw een goed onboarding programma met deze 4 bouwstenen

Nu de economie aantrekt wordt er steeds meer naar talenten gezocht. Onderzoek wijst uit dat de kans dat iemand blijft flink toeneemt wanneer er een goed onboarding programma draait in een organisatie. In deze blog – die blijkbaar regelmatig wordt gevonden – treft u tips om een goed onboarding programma op te zetten.

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wil je ook in bovenstaande lijst voorkomen? Reageer dan op onze vacature voor een HR blogger. Als blogger kun je regelmatig gratis events bezoeken, boeken bespreken, de jaarlijkse bloggerworkshop volgen en meer!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen december 2016”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *