Top 5 best gelezen HR artikelen december 2017

02/01/2018 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van november 2017:

  1. 5 tips voor succesvolle E-learning

“Als ik het woord e-learning gebruik, zie ik meestal niet gelijk enthousiaste gezichten. En daar wil ik graag verandering inbrengen, dus in deze blog 5 tips voor succesvolle e-learning waar deelnemers wel blij van worden.”

Lees verder in 5 tips voor succesvolle E-learning

  1. Ojee, de beoordelingsgesprekken komen er weer aan

“Veel leidinggevenden zien op tegen de maand december, omdat dan de beoordelingsgesprekken weer gevoerd moeten worden. Ook voor de medewerkers is het beoordelingsgesprek vaak een verplicht nummer wat weinig tot niets toevoegt aan hun functioneren en hun welbevinden. In de HR wereld hoor je steeds vaker dat het nu eindelijk eens echt anders moet met die beoordelingsgesprekken. ”

Lees verder in Ojee, de beoordelingsgesprekken komen er weer aan

  1. Dieptepsychologie: Introversie vs Extraversie

“In veel psychologische assessments die hr-professionals hun medewerkers of sollicitanten laten maken, wordt gekeken of iemand extravert dan wel introvert is. Maar wat houdt deze typologie nu eigenlijk precies in en wat betekent het niet? Hoe weet je nou zeker of iemand het een of het ander is? En kan dit veranderen in de loop der jaren? Genoeg vragen die het interessant maken om dit fenomeen eens nader te bestuderen.”

Lees verder in Dieptepsychologie: Introversie vs Extraversie

  1. “Van hard werken gaat niemand dood”

“De titel van dit artikel, “Van hard werken gaat niemand dood.” is een uitspraak van mijn moeder. Ze maakt het waar: 6 eigen kinderen en twee stiefkinderen grootgebracht, gewerkt in de thuiszorg, inmiddels bijna 95 en zelfs na een lichte CVA “still going strong”. Toch klopt de uitspraak niet helemaal. Van alleen hard werken ga je misschien niet dood, maar als dat harde werken gepaard gaat met werkstress dan kan het wel. ”

Lees verder in “Van hard werken gaat niemand dood”

  1. Uitnodiging inspiratiedag Go4People 25 januari 2018

“Netwerkorganisatie Go4People geeft antwoord op deze en andere vragen tijdens de 2e landelijke inspiratiedag, donderdag 25 januari 2018. Samen met partner Human Insight ontmoeten we je graag in het Amsterdam Art Center, waar we in workshops aan de slag gaan met ons concept Always change a winning team.

Speciaal genoemd: 12 vragen die iedere supervisor of manager zeer regelmatig zou moeten stellen

Sinds de plaatsing van deze blog wordt hij zeer regelmatig gevonden in Google. Vroeger konden we de gerelateerde zoektermen nog zien, helaas is dit niet meer het geval – we zijn wel benieuwd waar de bezoekers op zoeken. Hoe dan ook, met een gemiddelde leestijd van meer dan 7 minuten wordt dit artikel door onze bezoekers zeker gewaardeerd:

Lees: 12 vragen die iedere supervisor of manager zeer regelmatig zou moeten stellen

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen december 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.