Top 5 best gelezen HR artikelen februari 2017

14/03/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. Onze vacatures plaatsen we daarom alleen op de vacaturepagina. De content van het blog vullen we onder andere op basis van welke onderwerpen goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur.

Hieronder volgt de top 5 van februari 2017:

  1. “Druk zijn is voor losers”

“Druk. Het schijnt het standaard antwoord te zijn vandaag der dag op de vraag hoe gaat het. Iedereen is druk met van alles en nog wat. Zowel privé als op het werk. Een passend goed voornemen voor deze mensen is dan ook dat ze graag in 2017 minder druk willen zijn. Hoe komt het dat we het zo druk hebben en hoe kunnen we er voor zorgen dat we het minder druk gaan hebben in 2017?”

Lees verder: Druk zijn is voor losers

  1. Hoe creëer je nou echt een aanspreekcultuur?

“(…) Hoe komt het toch dat we het zo veel minder doen dan we eigenlijk denken dat goed is? En dat het effect te wensen overlaat? In mijn vorige blog, zes redenen waarom iemand aanspreken zo lastig is, beschreef ik zes verklaringen. Samengevat; het zit niet in onze aard. Niet het geven van kritische boodschappen en niet het ontvangen ervan. Alleen onderkennen we dat niet. Maar hoe lossen we het dan op?”

Lees verder: Hoe creëer je nou écht een aanspreekcultuur?

  1. Ontslagvergoeding moet verdwijnen

“Onlangs stond er een artikel in de krant met als kop: ‘CNV en FNV: vergoeding bij ontslag moet blijven.’ Met interesse lees ik het artikel. Tot mijn verbazing zie ik dat er een plan is vanuit werkgevers om de ontslagvergoeding te laten vervallen en om te vormen tot een verplicht (om)scholingsbudget.”

Lees verder: Ontslagvergoeding moet verdwijnen

  1. Wat is jouw missie en visie?

““Als het op de toekomst aankomt zijn er drie soorten mensen: zij die het laten gebeuren, zij die zorgen dat het gebeurd en zij die zich afvragen wat er is gebeurd. Sommige bedrijven zijn vastberaden om tot de tweede groep te behoren.” – zo ook het bedrijf waar ik werk.”

Lees verder: Wat is jouw missie en visie?

  1. Hoe moet een verbetertraject eruitzien en hoe lang moet het duren?

“Als een werknemer niet goed functioneert, kan dat leiden tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Maar, wil een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst wegens disfunctioneren slagen, dan moet de werkgever aan de werknemer tijdig aangegeven hebben dat hij niet tevreden was over het functioneren én hij moet hem in voldoende mate in de gelegenheid gesteld hebben om zijn functioneren te verbeteren. Maar hoe moet zo’n verbetertraject er dan uitzien en hoe lang moet het duren?”

Lees verder: Hoe moet een verbetertraject eruitzien en hoe lang moet het duren?

Speciaal genoemd: Een nieuwe werknemer: maar één kans op een eerste indruk (+8 tips)

Hoe komen blogs spontaan weer omhoog in de resultaten? Vaak omdat ze aan relevantie winnen – hopelijk betekent de stijging van deze blog dat bedrijven zich focussen op betere onboarding processen. Dat zou verklaren waarom ook Bouw een goed onboarding proces in deze 4 stappen

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR ontwikkelingen!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen februari 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.