Top 5 best gelezen HR artikelen februari 2018

27/03/2018 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van februari 2018:

  1. Boekbespreking Opleidingskunde

“Waar de eerdere drukken bij mij een beeld van ‘erg theoretisch’ achtergelaten hebben, is deze druk verfrissend anders met veel praktijkvoorbeelden, duidelijke toelichtingen, intermezzo, schema’s en per hoofdstuk een samenvatting van de essentie. Het boek geeft een leidraad en praktijktips en behandelt ook andere benaderingen om je blik te verruimen. Het leest prettig en neemt je mee in de dagelijkse praktijk van een opleidingskundige ontwerper.”

Lees verder in Boekbespreking Opleidingskunde

  1. De juiste kledingkeuze is cruciaal voor een succesvol sollicitatiegesprek

“Als je gaat solliciteren wil je een goede eerste indruk maken. Je hebt immers maar een kort tijdsvenster waarin je jezelf kunt presenteren. Daarom is het belangrijk om een goede en blijvende (eerste) indruk achter te laten. Mensen (dus ook recruiters) oordelen snel wanneer ze iemand voor het eerst ontmoeten. Een eerste indruk is vaak al binnen enkele seconden gemaakt. Je kans op het vinden van een baan is daarom nauw verbonden aan de eerste indruk die je maakt.”

Lees verder in De juiste kledingkeuze is cruciaal voor een succesvol sollicitatiegesprek

  1. Duurzame inzetbaarheid: Trend of actualiteit?

“Duurzame inzetbaarheid is al een aantal jaren terrein aan het winnen binnen het HR vakgebied en is een terugkerend thema geworden voor zowel onderzoekers als praktijkmensen. Maar wat is duurzame inzetbaarheid nou precies? En waarom is het juist in de huidige tijd een belangrijk thema? In dit blog zal ik het onderwerp kort uiteenzetten en daarmee het startschot geven voor een serie blogs die dieper ingaan op het onderwerp.”

Lees verder in Duurzame inzetbaarheid: Trend of actualiteit?

  1. Verhoog productiviteit en voorkom stress, mijn 10 beste tips

“Nu de economie weer volop aantrekt en het steeds moeilijker wordt om goed personeel te vinden (zie ook het artikel Arbeidsmarkt oververhit! Wat moet u doen?) is het van groot belang om de productiviteit van uw medewerkers te verhogen. Want dan heeft u aan de ene kant minder mensen nodig en aan de andere kant kunt u ze meer betalen. Wat weer helpt bij het aantrekken en binnenhouden van goede medewerkers. Tegelijk moet die stijging van de productiviteit natuurlijk niet leiden tot meer stress. Want stress leidt tot hoger ziekteverzuim en meer vertrekkende medewerkers. Hier tien tips om beide doelen te bereiken.”

Lees verder in Verhoog productiviteit en voorkom stress, mijn 10 beste tips

  1. HR en technologie

“De technologie neemt de wereld over. Het klinkt misschien als het plot van een sciencefiction film, maar zonder dat we ons er misschien bewust van zijn is het nu al de realiteit. Gelukkig is het niet zo eng als het klinkt en helpt technologie ons op verschillende vlakken flink vooruit. Ook in een van de sector die misschien wel het meest om mensen draait, HR, speelt technologie een belangrijke rol. Dit heeft geeft een heleboel voordelen, maar brengt helaas ook wat nadelen met zich mee. Vandaag vertellen we je meer over technologie en HR.”

Lees verder in HR en technologie

Speciaal genoemd: Vanaf 1 januari 2018 vakantiegeld verschuldigd over overwerktoeslag

Met de vakantieperiode in de buurt is het wellicht goed om een blik te werpen op onderstaande:

Lees: Vanaf 1 januari 2018 vakantiegeld verschuldigd over overwerktoeslag

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen februari 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.