Top 5 best gelezen HR artikelen van januari 2016

02/02/2016 Leestijd: 3 minuten

Om ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze lezers, kijken we iedere dag naar onze analytics. We zien welke artikelen het meest bezocht worden en de meeste interactie krijgen. We zien ook welke HR Community interviews en HR vacatures het meest worden bezocht. We zijn altijd op zoek naar HR Bloggers die willen schrijven over de meest relevante onderwerpen. Ook nemen we onze learnings mee in de techniek achter de website, daarover volgt binnenkort meer!

Hier is de top 5 van januari 2016:

  1. Wat zou een geniale HR app zijn?

Onze Community Manager gaat naar een hackathon om daar een HR app te ontwikkelen. Onder deze blog worden ideeën uitgewisseld voor apps die HR echt zouden helpen!

Lees Wat zou een geniale HR app zijn?

  1. Wie is de mol?

Hoe is uw screeningbeleid ingericht? 7 hoofdpunten om naar uw screeningbeleid te kijken.

Lees Wie is de mol?

  1. HR, de ‘echte’ economie en werk

“We reduceren onze economie graag tot een simpel grijpbare eenheid: geld. Draait er meer geld rond in de economie, dan gaat het beter. Minder, dan slechter. We hebben het ook over liquiditeit, de beweeglijkheid van geld. Hoe meer liquide – hoe meer het rond stroomt – hoe makkelijker het is om aan geld te komen. En geld betekent mogelijkheden. Op deze manier gaan we aan een hoop complicaties voorbij. Het wordt op deze manier erg makkelijk om te streven naar een zo hoog mogelijk BBP getalletje. Zonder te filosofisch te worden denk ik te kunnen stellen dat we het met zijn allen niet voor een getalletje doen.”

Lees HR, de ‘echte’ economie en werk

  1. “Overheid helpt te weinig arbeidsgehandicapten aan het werk

“Sinds de komst van de Participatiewet zijn werkgevers hard aan het werk om te voldoen aan de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten ook wel de Quotumwet genoemd. Aangenomen op 31 maart 2015 door de eerste kamer met als doel om arbeidsgehandicapten in Nederland aan het werk te krijgen. (…)”

Lees “Overheid helpt te weinig arbeidsgehandicapten aan het werk”

  1. Mijn afscheid bij Expand als stagiair

Helaas! Mike heeft zijn stage afgerond en zal ons verlaten. Gelukkig heeft hij aangegeven wel te blijven schrijven! Lees hier hoe hij zijn stage beleefd heeft en meer!

Lees Mijn afscheid bij Expand als stagiair

 

Zeker de moeite waard: HR Community interview met de HR Directeur The Netherlands van Mars

In het interview praatten we met haar over onder andere talent, talentontwikkeling, hoe HR aan tafel komt en welke rol HR speelt binnen Mars.

Volgende maand komt er een nieuwe top 5 artikelen die het beste gelezen werden door de HR Managers en andere bezoekers van ons weblog.

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen van januari 2016”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *