Top 5 best gelezen HR artikelen januari 2017

09/02/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. Onze vacatures plaatsen we daarom alleen op de vacaturepagina. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke onderwerpen goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur.

Hieronder volgt de top 5 van januari 2017:

  1. Agile HR: Begin met de bedoeling

“Agile HR. De nieuwe toverformule afkomstig uit de wereld van onze IT-collega’s, ‘vertaald’ naar ons vakgebied. Net bijgekomen van de transformatie naar Business Partner, de basics van HR Analytics onder de knie gekregen en alle kleuren van de management drives uit het hoofd geleerd? Dat was 2016.”

Lees verder in Agile HR: Begin met de bedoeling

  1. Populairste HR vacatures tweede helft 2016

“In 2013 zijn we begonnen met het bijhouden van de populairste vacatures op onze website (en zie voor afgelopen periode Populairste HR vacatures eerste helft 2016. Het is voor ons, maar ook voor onze lezers, natuurlijk interessant om te zien welke vacatures de meeste aandacht trekken.”

Lees verder in Populairste HR vacatures tweede helft 2016

  1. 2017 wordt het jaar van…

“Deze kerstvakantie belandde ik op een verloren moment op een pagina over Chinese astrologie. 2017 wordt het jaar van de haan. Hanen zijn scherpzinnig, georganiseerd, hebben hoge ambities en grote veerkracht. Ze kunnen echter ook verwaand en bazig zijn. Hanen hebben meer motivatie dan de andere dieren in de Chinese dierenriem, zijn hardwerkende multitalenten. ”

Lees verder in 2017 wordt het jaar van…

  1. Rust, orde en productiviteit: GTD+Asana

“Hoe maak ik mijzelf productiever? Die vraag houdt me al zeker acht jaar bezig en in die acht jaar heb ik daar ook regelmatig een blog over geschreven. Al meerdere keren dacht ik een eindstation te hebben bereikt, zie bijvoorbeeld Productiviteit met GTD en Coveys kwadrant, maar nog nooit ben ik zo enthousiast geweest over mijn app/systeem combinatie.Hieronder een korte samenvatting van hoe ik Asana combineer met de GTD methode.”

Lees verder in Rust, orde en productiviteit: GTD+Asana

  1. Manager, laat de hand van je werknemer los!

“Ik denk weer even terug aan een aantal jaar geleden. Ik loop aan de ene kant van de straat op de stoep en mijn zoon loopt aan de andere kant van de straat. Het liefst zou ik hebben dat hij naast me loopt, hand in hand. Want als het maar goed gaat, als hij maar niet in een keer de straat over steekt, als…”

Lees verder in Manager, laat de hand van je werknemer los!

Speciaal genoemd: Werken aan eigenaarschap, hoe doe je dat?

Eigenaarschap wordt steeds belangrijker nu ook de Google’s van deze wereld zich in hun werving richten op softe factoren zoals persoonlijkheid. In deze blog doet Saskia een opzet hoe we (als HR) kunnen werken aan eigenaarschap.

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wil je ook in bovenstaande lijst voorkomen? Reageer dan op onze vacature voor een HR Blogger. Als blogger kun je regelmatig gratis events bezoeken, boeken bespreken, de jaarlijkse bloggerworkshop volgen en meer!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen januari 2017”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *