Top 5 best gelezen HR artikelen januari 2018

05/02/2018 Leestijd: 3 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van januari 2018:

  1. Sjefke Vaeren, de bevrijder van de arbeidsmarkt

“Natuurlijk weet ik dat het burgerinitiatief van Sjefke kansloos is. Dat weet hij zelf ook wel. In Nederland bepaalt niet de overheid wat wel of geen feestdag is, dat bepalen de sociale partners. Vaak historisch gegroeid en stevig verankerd in cao’s en arbeidsvoorwaardenreglementen. Maar de vraag die bij mij bleef hangen was toch: “hoe zo, wie betaalt dat?” Is die vraag echt relevant? Wat mij betreft niet, maar het zette mij (wederom!) aan het denken. ”

Lees verder in Sjefke Vaeren, de bevrijder van de arbeidsmarkt

  1. Te dikke medewerkers, wat kunt u ermee?

“Is de gezondheid van medewerkers iets waar u zich als werkgever mee mag en moet bezighouden? Om met dat laatste te beginnen: ja, u moet zich ermee bezighouden. Simpelweg omdat ziekteverzuim u veel geld kost. U moet het salaris van zieke medewerkers 2 jaar lang doorbetalen. Als u meer dan ca. 10 medewerkers heeft dan betaalt u via de gedifferentieerde premie WGA en Ziektewet ook nog mee aan hun uitkering ná die twee jaar. Als het tegenzit 10 jaar lang! Maar misschien nog wel belangrijker: gezonde medewerkers zijn productiever, representatiever en klantvriendelijker.”

Lees verder in Te dikke medewerkers, wat kunt u ermee?

  1. Succes, het gevoel van een ‘stunning view’

“Een slingerweg was het. Vanuit het equine-management naar de transportwereld en via een rechtenstudie en een managementopleiding de journalistiek en uiteindelijk de HR in. Hoe vreemd maar ook weer mooi kan het leven lopen. ”

Lees verder in Succes, het gevoel van een ‘stunning view’

  1. Goede voornemens..?

“Als ik er goed over nadenk, dat kan ik het jaar 2017 typeren als “turbulent”, met ups en downs, veel mooie dingen om dankbaar voor te zijn, maar ook momenten die je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk zou willen vergeten of “deleten” (ervan uitgaande dat dat een mogelijkheid zou zijn).”

Lees verder in Goede voornemens voor 2018

  1. Nieuwe consultant: Emiel Mulder

We zijn natuurlijk erg trots op onze nieuwe collega en ook blij dat zijn voorstel-blog zo goed werd gelezen. Emiel gaat onder andere bloggen over duurzame inzetbaarheid, mees leer je in zijn blog!

Lees verder in Nieuwe consultant: Emiel Mulder

Speciaal genoemd: Vanaf 1 januari vakantiegeld verschuldigd over overwerktoeslag

Sinds 1 januari is deze regeling in werking getreden. Heeft u hier al kennis van genomen?

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen januari 2018”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *