Top 5 best gelezen HR artikelen juli 2015

15/12/2015 Leestijd: 4 minuten

Om dit weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze lezers, kijken we iedere dag naar onze web analytics. We zien welke artikelen het meest bezocht worden en de meeste interactie krijgen. We zien ook welke HR Community interviews en HR vacatures het meest worden bezocht. We zijn altijd op zoek naar bloggers die willen schrijven over de meest relevante onderwerpen. Ook nemen we onze learnings mee in de techniek achter de website, daarover volgt binnenkort meer!

Hier is de top 5 van juli 2015:

  1. Frequent ziekteverzuim is ontslaggrond! – door Jos van Calsteren

“Met een zieke werknemers kun je niets?
In sollicitatiegesprekken mag u niet vragen naar de gezondheid van de kandidaat. U mag ook niet selecteren op gezondheid. U mag geen medische gegevens opslaan in personeelsdossiers. Het is discutabel of u bij ziekmelding wel mag vragen wat de werknemer heeft (ik vind van wel maar niet iedereen is het met mij eens). En u mag een zieke werknemer niet ontslaan. Waardoor bij veel werkgevers het gevoel leeft dat ze niets kunnen met zieke werknemers. Dat is echter zeker niet waar!”

Lees verder

  1. Te warm? Regelgeving en tips over hitte op het werk – door Chris Stapper

“Warm? Je bent niet de enige; deze week had al de warmste nacht ooit en zaterdag zou de warmste dag ooit kunnen worden. Daar kun je natuurlijk flink last van krijgen, ook op je werk. Gelukkig zijn er de nodige afspraken waar je werk(gever) aan moet voldoen.”

Lees verder

  1. Einde van een hele lange vakantie.. – door Carole Lucas

“Terwijl de helft van Nederland aan het genieten is van een, ongetwijfeld welverdiende, vakantie, kruip ik achter mijn computer…

Even kijken wanneer ik de laatste blog heb geschreven… Jeetje dat blijkt al bijna 3 maanden geleden te zijn. Die blog werd overigens de best gelezen blog over het eerste half jaar van 2015 (Hier is nog deze top 5, red.), en daar ben ik natuurlijk super trots op. In die blog deelde ik mijn ervaring met de lezers over hoe ik, na een periode van bijna 2 jaar werkloos te zijn geweest, een nieuwe baan heb gevonden, tegen alle verwachtingen in (ik bevind mij in de leeftijdscategorie 55+).”

Lees verder

  1. Hebben we nog functie-omschrijvingen nodig? – door Carola Spruit

“Nu het functiehuis vier jaar oud is, is het tijd voor een herziening. In de loop van de afgelopen vier jaar is het uitgegroeid tot een handboek met zo’n 21 verschillende functieomschrijvingen, in vier verschillende niveaus. Dit moet eenvoudiger kunnen.”

Lees verder

  1. Learning agility: Competentie van de toekomst? – door Saskia Schepers

“In de wereld van learning en development en assessments duikt steeds vaker ‘learning agility’ op; simpelweg ‘weten wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen’.

Assessments zijn bedoeld om succes van een medewerker in de toekomst te voorspellen. De toekomst is alleen steeds weerbarstiger. Of je nou elke relevante competentie uit een profiel hebt weten te halen of niet: de wereld waarin de kandidaat ze moet laten zien verandert sneller dan ooit. IQ en competenties volstaan niet meer. Learning agility kan een indicator zijn of de kandidaat zijn kennis en vaardigheden ook in onbekende situaties kan toepassen. Sterker nog: learning agility blijkt een betere voorspeller van succes dan IQ en competenties.”

Lees verder

Speciaal genoemd:
Weet u nog, die extreem warme periode in juni? Toen scoorde het artikel Regels rond hitte op werk bijzonder goed. Vandaar natuurlijk ook het recentere artikel over regelgeving en tips.

Volgende maand volgt weer een top 5!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen juli 2015”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *