Top 5 best gelezen HR artikelen van juli 2016

02/08/2016 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. Daarom hebben we een nieuwe functie toegevoegd. Bij verschillende HR blog categorieën en andere pagina’s op de website zullen nu relevante blogs, HR vacatures en interviews van onze ‘Connecting HR pagina’ worden gesuggesteerd die passen bij het onderwerp van de pagina waarop u zich bevindt. We hopen u zo te voorzien van nog meer waardevolle informatie. We horen graag wat vindt van deze nieuwe functionaliteit!

Hieronder volgt de top 5 van juli 2016:

  1. Dom of stoer: je baan opzeggen zonder plan voor daarna?

“Een jaar geleden hoorde ik dat er bij mijn toenmalige werkgever een directiewijziging aankwam. Dit, gecombineerd met een innerlijke onrust die ik al wat langer voelde, zette me aan het denken. Ga ik het commitment aan met de nieuwe situatie? Of is dit ook voor mij het moment om mijn innerlijke onrust, mijn buikgevoel, te volgen en uit de organisatie te stappen? Het eerste scenario, het geven van commitment, zou ik alleen doen met 100% overtuiging en niet voor een korte periode, maar voor een aantal jaar. Of je gaat ervoor, of niet….”

Lees verder in Dom of stoer: je baan opzeggen zonder plan voor daarna?

  1. WWZ-jurisprudentie: de transitievergoeding

“In mijn blog van deze maand wil ik drie uitspraken over de transitievergoeding bespreken, die mij onlangs opvielen:

  • Transitievergoeding en Wet normering topinkomens
  • Transitievergoeding en langdurig arbeidsongeschikte werknemer
  • Transitievergoeding en herstel van de arbeidsovereenkomst in hoger beroep”

Lees verder in WWZ-jurisprudentie: de transiatievergoeding

  1. De 30% vergoedingsregeling onder vuur

“In mijn blog van 31 maart jl. schreef ik dat de 30% vergoedingsregeling aantrekkelijk is voor werknemers en werknemers en dat deze een rol speelt (en ook is ontstaan vanuit die gedachte) in de maatregelen om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland voor buitenlandse investeerders te laten zijn. Ook merkte ik op dat de regeling een keer in de zoveel onder (politieke) druk staat. Laatstelijk was dat in 2011, schreef ik. Welnu, in een paar weken tijd kan er van alles gebeuren, ook met betrekking tot de 30% regeling.”

Lees verder in De 30% vergoedingsregeling onder vuur

  1. populairste HR vacatures eerste helft 2016

“In 2013 zijn we begonnen met het bijhouden van de populairste vacatures op onze website (en zie voor afgelopen periode populairste HR vacatures eind 2015). Het is voor ons, maar ook voor onze lezers, natuurlijk interessant om te zien welke vacatures de meeste aandacht trekken.”

Lees verder in Populairste HR vacatures eerste helft 2016

  1. Kleurdenken bij veranderingen; welke kleur past bij jou?

“Jaren geleden kwam ik tijdens het volgen van een management opleiding in aanraking met het kleurdenken van Léon Caluwé en Hans Vermaak. In eerste instantie leek het me een makkelijk te begrijpen theorie maar bij mijn opdrachten en vertaling naar de praktijk heb ik toch best geworsteld. Toch merkte ik in de jaren er na dat ik bij andere opleidingen en in mijn werk toch regelmatig teruggreep op het kleurdenken. Het gaf me zicht op mijn eigen handelen bij veranderingen, hielp me bij het ontwerpen van (leer) trajecten en ik herkende het in uitgezette strategieën van de organisatie. Oftewel; voor mij zit de aantrekkelijkheid van het kleurdenken in de veelzijdigheid.”

Lees verder in Kleurdenken bij veranderingen; welke kleur past bij jou?

 

Speciaal genoemd: Universitair afgestudeerd en werkloos? Doodnormaal de komende jaren!

Deze blog komt al sinds de plaatsing regelmatig terug in onze analytics, mogelijk omdat baanzekerheid en een academische opleiding geen synoniemen meer zijn sinds de financiéle crisis.

Ook in september volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR artikelen. Wilt u ook graag schrijven over HR? Reageer dan op onze vacature voor HR blogger. Als blogger kun je regelmatig gratis events bezoeken, boeken reviewen, de jaarlijkse bloggerworkshop bezoeken en meer!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen van juli 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.