Top 5 best gelezen HR artikelen juli 2017

01/08/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van juli 2017:

  1. Daar istie weer, het  vroegpensioen!

“Het heeft een aantal jaren geduurd, maar inmiddels lijkt werkend Nederland er aan gewend. We moeten langer doorwerken. Vooral de hogere levensverwachting en daarmee de kosten voor AOW en ouderdomspensioen wakkerden de discussie aan met als resultaat dat de ‘heilige’ 65 jaar werd losgelaten. Nu groeien we zelfs zeer snel toe naar een situatie waarbij 68 jaar (of nog ouder) de norm wordt. Had het anders gekund?”

Lees verder in Daar istie weer, het vroegpensioen!

  1. Giftige communicatie, boekbespreking

“Word jij ook wel eens geraakt door een opmerking van een collega?
In het boekje “Giftige communicatie; het voorkomen en oplossen van gedoe op het werk” door Sandra Hertogh en Annemarie van der Wel lees je hoe je hier mee om kunt gaan, hoe je bij giftige communicatie antigif kunt toedienen.”

Lees verder in Giftige communicatie, boekbespreking

  1. What’s in a name? HR functietitels

“Hoe lastig is het? Je bent op zoek naar een nieuwe collega binnen je HR team en zoekt naar de juiste functietitel die in een of twee woorden omschrijft wat de functie inhoudt. Maar eigenlijk wil je ook wel de juiste doelgroep aanspreken; zoek je een collega met jarenlange ervaring of een starter? En, aangezien er momenteel best veel HR vacatures openstaan, wil je je ook wel onderscheiden en laten zien dat deze vacature openstaat bij het leukste, gezelligste en beste bedrijf van Nederland.”

Lees verder in What’s in a name? HR functietitels

  1. HR Data visualisatie met impact

“Op een zomerse woensdagmiddag (21 juni 2017) ging ik op weg naar de Hogeschool van Amsterdam voor een bijeenkomst over datavisualisatie met impact om leentjebuur te spelen bij marketing. Deze bijeenkomst van de MOA, Center for Marketing Insights – Research – Analytics stelde me niet teleur. Ik heb een aantal interessante en nuttige dingen gehoord, die ook in het HR vakgebied toepasbaar zijn.”

Lees verder in HR data visualisatie met impact

  1. Voorkom leiderschapskramp

“Regelmatig verschijnen berichten in de media over organisaties, waarin een angstcultuur heerst. Dan weer gaat het over overheidsorganisaties als de Nationale Politie, zorgorganisaties als bijvoorbeeld UMC Utrecht of commerciële organisaties als Ikea of recentelijk de ABN Amro. Hoe werkt veiligheid en vertrouwen eigenlijk en wat is het strategische belang ervan? Op deze en vele andere vragen ga ik in de komende vier weken in.”

Lees verder in Voorkom leiderschapskramp

Speciaal genoemd: 12 vragen die iedere manager of supervisor regelmatig zou moeten stellen

Stellen de managers binnen uw organisatie vergelijkbare vragen aan werknemers? Zo nee, dit artikel inspireert al 2,5 jaar een behoorlijke stroom van bezoekers. Laat u ook inspireren!

Lees: 12 vragen die iedere manager of supervisor regelmatig zou moeten stellen

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen juli 2017”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *