Top 5 best gelezen HR artikelen juni 2017

04/07/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van juni 2017:

  1. Ontbinding arbeidsovereenkomst zieke werknemer ondanks opzegverbod

“Recent werd een tweetal uitspraken gepubliceerd waarin de arbeidsovereenkomst met een zieke werknemer werd ontbonden ondanks dat er een opzegverbod van toepassing was. Het opzegverbod werd in beide zaken om een andere reden terzijde gesteld, de uitkomst was in beide procedures echter hetzelfde: ontbinding wegens ernstig verwijtbaar handelen en de werknemer had geen recht op de transitievergoeding.”

Lees verder in Ontbinding arbeidsovereenkomst zieke werknemer ondanks opzegverbod

  1. Druk? Ik ben in control!

In mijn vorige blog druk zijn is voor losers nam ik jullie mee in het hedendaagse fenomeen ‘druk zijn’. Hierin ging ik op het antwoord dat je tegenwoordig krijgt als je de vraag stelt: Hoe gaat het. Waarschijnlijk zal je vaak het volgende antwoord hebben gekregen: Goed, maar druk! Aan het einde van blog gaf ik aan dat ik jullie in mijn volgende blog mee zou nemen in mijn reis naar een minder druk bestaan.

Lees verder in Druk? Ik ben in control!

  1. Een dieptepsychologische kijk op burn-out, deel 2

“Wie kunnen we de schuld geven van burn-out? De verregaande globalisering die maakt dat er altijd wel ergens ter wereld collega’s zijn die we moeten spreken of mailen? De werkgevers? En wie zijn dat dan? Onze directe bazen of de CEO’s van bedrijven? Ze kunnen ons soms wel tot het uiterste drijven: deadlines die gehaald moeten worden, extra werk dat gedaan moet worden vanwege het uitvallen van zieke of ontslagen collega’s en voor sommige medewerkers: afmattende trips naar het buitenland voor bezoeken aan klanten of andere vestigingen.”

Lees verder in Een dieptepsychologische kijk op burn-out, deel 2

  1. Heb je even voor me?

“Het moment dat een medewerker van je de vraag stelt: “Heb je even voor me?”. Dat moment. In deze tijden levert dat al snel een knoop in je maag op. Zeker als het een iemand betreft uit je kernteam. Deze beroemde vraag is namelijk vaak een inleiding van een opzegging. Au!”

Lees verder in Heb je even voor me?

  1. Appels: op zoek naar de basis van leidinggeven

“Ze deden het al lang samen. Appels plukken. 5 collega’s, vogels van verschillende pluimage. Vraag niet hoe en waar, maar dag in dag uit plukten ze samen 100 appels. Te rijp of te groen door elkaar, maar wel: samen 100 appels per dag plukken.”

Lees verder in Appels: op zoek naar de basis van leidinggeven

Speciaal genoemd: Schrijf na een afwijzing altijd een bedankbriefje. Beating the odds..

De best gelezen verhalende blog op onze website: hoe Carole in een lastige periode een nieuwe baan vond.. dankzij een bedankbriefje.

Lees: Schrijf na een afwijzing altijd een bedankbriefje

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR ontwikkelingen!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen juni 2017”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *