Top 5 best gelezen HR artikelen van maart 2016

05/04/2016 Leestijd: 4 minuten

Om ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze lezers, kijken we iedere dag naar onze analytics. We zien welke artikelen het meest bezocht worden en de meeste interactie krijgen. We zien ook welke HR Community interviews en HR vacatures het meest worden bezocht. We zijn altijd op zoek naar HR Bloggers die willen schrijven over de meest relevante onderwerpen. Ook nemen we onze learnings mee in de techniek achter de website, daarover volgt binnenkort meer!

Hier is de top 5 van maart 2016:

1. Update over ‘Van VAR naar DBA”. De belastingdienst lijkt het zelf nog niet zo te snappen…

“Inmiddels zijn er al veel berichten in diverse media geuit over de afschaffing van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016. In mijn eerdere LinkedIn-post gaf ik al enkele concrete tips en verwees ik naar de website van de Belastingdienst. Op die site staan algemene modelovereenkomsten, voorbeeldovereenkomsten (per branche) en individuele overeenkomsten, welke “DBA”-proof zouden zijn.”

Lees verder in Update over “Van VAR naar DBA”. De belastingdients lijkt het zelf nog niet zo te snappen…

 

2. Cijfer je gevoel niet weg

“Een van de belangrijke voordelen van HR-analytics is het vergroten van de betrouwbaarheid van beslissingen (zie mijn eerdere blog: Wat valt er te winnen in de wereld van HR-analytics?). Waarom is dat zo’n belangrijk voordeel? Hoe werkt dat eigenlijk besluitvorming? In dit blog besteed ik aandacht aan het besluitvormingsproces en hoe doe je dat het beste? Met je hoofd/ratio/feiten of met je hart/intuïtief?”

Lees verder in Cijfer je gevoel niet weg

 

3. Ziekmeldingen: wat doe je er mee?

“Een ziekmelding naar de leidinggevende in plaats van naar de administratie verhoogt de ziekmelddrempel. Maar wat moet de leidinggevende dan zeggen en vragen?”

Lees verder in Ziekmeldingen: wat doe je er mee?

 

4. Rebels at work – boekbespreking

“Met trots heb ik me een tijd geleden kunnen aansluiten bij het Ynnovator netwerk van creatieve, vernieuwende en inspirerende mensen. Want waar moet je anders terecht met al je ideeën als je werkzaam bent in een organisatie waar vernieuwing een bedreiging is? Iemand noemde mij eens een HR bruistablet. Leuk, maar vaak tot irritatie van de gevestigde orde. De kunst is je energie zo in te zetten dat mensen graag aansluiten bij je ideeën zodat je daadwerkelijk veranderingen tot stand kan brengen. Hoe doe je dat?”

Lees verder in Rebels at work – boekbespreking

 

5. Talent- en generatiemanagement: een vak apart

“Diversiteit op de werkvloer is een erkend principe om organisaties, afdelingen en/of teams optimaal te laten renderen. Verschillende culturen, achtergronden en leeftijden vullen elkaar aan en kunnen leiden tot innovatie en een stijgende performance.”

Lees verder in Talent- en generatiemanagement: een vak apart

 

Speciaal genoemdHet Ulrich model (boekbespreking Human Resource Champions)

Het Ulrich model is niet alleen een van de meest bezochte onderwerpen op dit weblog, maar ook een van de onderwerpen die het meeste terugkomen in onze (HR) vacatures en andersoortige opdrachten. Leuk en goed om te zien dat dit artikel zo goed gelezen wordt, op en aanmerkingen zijn welkom, dus reageer vooral als u bijvoorbeeld meer wilt weten!

Volgende maand komt er een nieuwe top 5 artikelen die het beste gelezen werden door de HR managers en andere bezoekers van ons weblog.

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen van maart 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.