Top 5 best gelezen HR artikelen maart 2017

03/04/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. Onze vacatures plaatsen we daarom alleen op de vacaturepagina. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke onderwerpen goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur.

Hieronder volgt de top 5 van maart 2017:

  1. Controle van personeel op alcohol- en drugsgebruik is niet toegestaan!(?)

“Vorige maand besloot een grote organisatie in Nederland haar alcohol- en drugscontrolebeleid in te trekken nadat de Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”) geconcludeerd had dat het beleid, op basis waarvan ad random en bij vermoeden van gebruik gecontroleerd werd met als belangrijkste oogmerk de veiligheid op de werkvloer, op een aantal onderdelen in strijd was met de Wet bescherming persoonsgegevens (“Wbp”).”

Lees verder in Controle van personeel op alcohol- en drugsgebruik is niet toegestaan!(?)

  1.  Goed HRM helpt je ook de deur uit: instroom, doorstroom, uitstroom3.0

“Zolang de M er niet in zit is HR voor mij feitelijk niet meer dan P&O. In dat verband zie ik de betrokkenheid van de afdeling niet verder gaan dan het verzorgen van de procedure rond het invullen van een vacature, het verzorgen van betalingen en cursussen en tenslotte het organiseren van de exitgesprekken. Dat klinkt onaardig en toch is het nauwelijks fraaier te maken.”

Lees verder in Goed HRM helpt je ook de deur uit: instroom, doorstroom, uitstroom3.0

  1.  Jouw missie en visie deel 2

“In mijn vorige blog heb je kunnen lezen over de aankondiging van het nieuwe strategieplan binnen het bedrijf waar ik werk. Er ontstond een mooie discussie en daar zou ik ook graag op bepaalde momenten op terugkomen in deze blog. Een strategieplan bestaat natuurlijk uit verschillende facetten. Het komt vaak met een nieuwe missie en visie. Zonder te veel details te delen, wordt dit bij het bedrijf veel meer uitgediept, er worden beloftes gemaakt. Het plan is opgebouwd uit vijf pilaren:”

Lees verder in Jouw missie en visie deel 2

  1.  Het failliet van de sollicitatiebrief, deel 1: de selecteur

“We geven het je te doen, uit een grote stapel brieven een handjevol potentieel geschikte kandidaten zoeken. We gaan er dan wel vanuit dat degene die de vacaturetekst heeft opgesteld grondig zijn of haar werk heeft gedaan. Exact weten én omschrijven waaraan een gegadigde zou moeten voldoen is de spil waar het om draait. Als (externe) selecteur is dit een lastig verhaal. Vooral de externe selecteur staat namelijk langs de zijlijn van een bedrijf en snuffelt er kortstondig even aan. ”

Lees verder in Het failliet van de sollicitatiebrief, deel 1: de selecteur

  1.  ‘Vastgeroest’? Cola geeft (weer) glans!

“Als mensen (te) lang hetzelfde doen en zich daarbij comfortabel gaan voelen, kan het zijn dat ze minder mobiel worden. Ze neigen naar zekerheden, meer dan naar nieuwe mogelijkheden. Zekerheid geeft stabiliteit. Je weet waar je aan toe bent. En lang in een functie zitten geeft ook net wat meer garanties en voordelen. ”

Lees verder in ‘Vastgeroest’? Cola geeft (weer) glans!

Speciaal genoemd: De beste route voor HR starters(?)

De blog die deze maand onverwacht naar boven schoot in de analytics ging over de beste route die je als HR starter kunt nemen om aan je carrière te bouwen. Zoals altijd blijft het leuk om op deze manier oude blogs terug te zien.

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR ontwikkelingen!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen maart 2017”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *