Top 5 best gelezen HR artikelen mei 2017

06/06/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. Onze vacatures plaatsen we daarom alleen op de vacaturepagina. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van mei 2017:

  1. Een dieptepsychologische kijk op burn-out

“In “Sophie in de mentale kreukels”, een programma dat op dinsdagavond door de NPO wordt uitgezonden, onderzoekt Sophie Hilbrand de problemen rondom burn-out. In een van de afleveringen wordt een groep ‘young professionals’ op de Amsterdamse Zuidas geïnterviewd. Zij geven aan uitzonderlijk lange werkdagen te maken tegen een zeer goed salaris. Soms valt er wel eens iemand uit door burn-out, maar daar wordt niet veel aandacht aan gegeven. Deze mensen worden toch een beetje als ‘losers’ gezien en vaak komen ze, volgens de geïnterviewden, ook niet meer terug op de werkvloer. Wat is hier aan de hand? Waarom is een burn-out iets voor losers?” 

Lees verder in Een dieptepsychologische kijk op burn-out

  1. Terug naar het groene gras

“Inmiddels ben ik bijna 4 maanden terug bij mijn oude werkgever. In mijn blog van 7 december, De dag dat ik besloot ontslag te nemen, kon je lezen dat ik de beslissing had genomen om mijn baan na 4 maanden op te zeggen zonder dat ik een nieuwe baan in het vooruitzicht had. Ik was toen heel benieuwd wat er zou volgen.” 

Lees verder in Terug naar het groene gras

  1. Gebruik je je talent actief? 3 vragen om dit helder te krijgen

“Laatst werd mij de vraag gesteld waarom ik doe wat ik doe (coach, trainer, HR-adviseur). Voor mij geen probleem om deze vraag te beantwoorden!”

Lees verder in Gebruik je je talent actief? 3 vragen om dit helder te krijgen

  1. Als het tijd wordt om je intuïtie voorrang te geven

“Het was 2016, het jaar waarin ik mijn 10-jarig jubileum bij Shell vierde (zolang ergens blijven gaf me vroeger de creeps…). EN het jaar dat ik 40 werd.. in december.” 

Lees verder in Als het tijd wordt om je intuïtie voorrang te geven

  1. Persoonlijke ontwikkeling: van carrière naar karakter

“Er zijn mensen die heel gelukkig worden van een carrièrestap. Meer invloed, meer zeggenschap, meer aanzien, meer geld. Niet heel onbelangrijk in een prestatiegerichte maatschappij. Maar de vraag is wel: waar worden we nu écht gelukkig van?”

Lees verder in Persoonlijke ontwikkeling: van carrière naar karakter

Speciaal genoemd: 10 HR modellen om mee aan de slag te gaan

Deze keer geen blog, maar een van onze community pagina’s. Deze is samengesteld uit door de community aangedragen modellen. Over ieder model is een uitgebreide blog geschreven. Er ontbreken nog twee modellen, dus voel je vrij om een model voor te stellen of zelfs een blog aan te leveren!

Bekijk hier de eerste 8 modellen: 10 HR modellen om mee aan de slag te gaan

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR ontwikkelingen!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen mei 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *