Top 5 best gelezen HR artikelen november 2015

15/12/2015 Leestijd: 4 minuten

Om ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze lezers, kijken we iedere dag naar onze analytics. We zien welke artikelen het meest bezocht worden en de meeste interactie krijgen. We zien ook welke HR Community interviews en HR vacatures het meest worden bezocht. We zijn altijd op zoek naar HR Bloggers die willen schrijven over de meest relevante onderwerpen. Ook nemen we onze learnings mee in de techniek achter de website, daarover volgt binnenkort meer!

Hier is de top 5 van november 2015:

  1. Wat als je maar 25 jaar mag werken? En hoe we dit kunnen voorkomen! – Chris Stapper

“Ergens tussen de 45 en de 50 valt de hamer. Je komt op je werk, de zon schijnt en het heeft net geregend. Je loopt door het kantoor, collega’s begroeten je zorgvuldig. Op je bureau zie je een envelop liggen met daarop “Dringend”. Je bent ontslagen. Sterker nog: je moet met pensioen.

Pensioen op je 45e? Ideaal! Dan heb je eindelijk tijd voor al die hobby’s waar je al jaren meer mee wilt doen. Je kunt vaker uit eten en hebt alle ruimte voor avonden met vrienden en familie. Maar! Eigenlijk had je best langer door willen werken. Zo verkeerd was die baan toch niet.”

Lees verder: Wat als je maar 25 jaar mag werken?

  1. Generatie Y: nutteloos of onbegrepen? – Mike Oosthoek

“Generatie Y pakt zaken minder snel op, heeft een 9 tot 5 mentaliteit, is niet inschikkelijk, niet flexibel, niet loyaal, kan niet multitasken en schiet in de stress bij te weinig uitleg. Dat geeft Wiebe Zijlstra aan in een korte samenvatting van het onderzoek naar Generatie Y, X en de Babyboomers door Frajlick Campus, een communicatiebedrijf uit België. Ik vond het interessant om te zien hoe er op organisatorisch niveau tegen deze groep wordt aangekeken. In dit blogbericht geef ik een kleine toelichting over generatie Y die is onderzocht gedurende dit onderzoek en geef ik mijn eigen mening omtrent een aantal conclusies die daar uit voort zijn gevloeid. Ook wil ik graag de Y generatie en leeftijdsgenoten informeren en inspireren met dit artikel.”

Lees verder: Generatie Y: nutteloos of onbegrepen?

  1. Zieke werknemer buiten schot bij collectief ontslag – Simon Stoltz

“In het arbeidsrecht geldt een opzegverbod voor zieke werknemers. Bij collectieve ontslagen bestond de mogelijkheid dit verbod te omzeilen door voor zieke werknemers niet de UWV route te kiezen, maar de kantonrechter om ontbinding te vragen. Deze weg is sinds 1 juli 2015 niet langer mogelijk als gevolg van de invoering van het nieuwe ontslagrecht. Maar hoe zit het dan met de afspiegeling bij een collectief ontslag?”

Lees verder: Zieke werknemer buiten schot bij collectief ontslag

  1. Wordt co-creatie de redding van de Nederlandse vakbeweging? – Robert Schuurman

“Randstad Groep Nederland heeft met ondernemingsraad en vakbonden een akkoord voor een nieuwe bedrijfs-cao gesloten. Het akkoord is tot stand gekomen op basis van een uitgebreide inventarisatie van de voorkeuren van medewerkers. Het is voor het eerst dat een cao tot stand komt met zo’n brede participatie en met de ondernemingsraad als contractpartij aan tafel.”

Lees verder: Wordt co-creatie de redding van de Nederlandse vakbeweging?

  1. Wat valt er te winnen in de wereld van HR-Analytics? – Josie van Alebeek

“Bij het nadenken over het  vervolg op mijn eerste blog over HR-analytics; een wereld te winnen, ging ik – oplossingsgericht als ik ben – gelijk aan de slag met de vraag ‘hoe doe je dat dan, die wereld van HR-analytics winnen?’

Zoals Peter Dona al opmerkte bij mijn vorige blog (HR analytics; een wereld te winnen, red.), is er nog weinig Nederlands materiaal over HR-analytics. Met het boek HR-analytics van Toine Al en Irma Doze in de hand als reisgids, vervolgde ik mijn reis door de wereld van HR-analytics.”

Lees verder: Wat valt er te winnen in de wereld van HR-Analytics?
Speciaal genoemd: HR Model, Kwadrant van Ofman,
Dit artikel werd regelmatig gelezen afgelopen maand, zou er meer ruimte ontstaan voor talentontwikkeling? En zouden de kernkwadranten van Ofman gezien worden als een model dat daar goed voor te gebruiken is?

Volgende maand komt er een nieuwe top 5 artikelen die het beste gelezen werden door de HR Business Partners en andere bezoekers van ons weblog.

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen november 2015”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *