Top 5 best gelezen HR artikelen november 2016

01/12/2016 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. Daarom kijken we iedere maand opnieuw naar de blogs (en hr vacatures, interviews, etc.) die het best gelezen worden. We proberen onder andere om extra artikelen te plaatsen in populaire categorieën zodat we de lezer voorzien van de meest relevante informatie.

Hieronder volgt de top 5 van november 2016:

  1. Teamwork makes the dream work

“Welk pad je ook bewandelt, iedereen krijgt gedurende zijn of haar leven te maken met verschillende type mensen. Er worden vaak projectgroepen samengesteld om een gezamenlijke doelstelling te behalen. Of dit nu op school is, op je stage, op je werk of zelfs in je familie.. Je kunt er niet om heen en zult moeten samenwerken. Dit is niet altijd makkelijk want hoe ga je om met personen die het bloed onder je nagels vandaan halen? Hoe zorg je voor een prettige en fijne samenwerking?”

Lees verderin Teamwork makes the dream work; hoe zorg je voor prettige, efficiënte en geslaagde samenwerking?

  1. Dagentelling in de 183 dagen regeling bij een grensarbeider

“De meeste belastingverdragen kennen een zogenaamde 183 dagen regeling. Deze regeling bepaalt waar het inkomen van een inwoner van de ene staat, die (ook) werkt in de andere staat, belast mag worden. In het Nederlands-Belgisch belastingverdrag is deze regeling zo opgeschreven dat de hoofdregel is dat de werkstaat mag heffen over het arbeidsinkomen, tenzij cumulatief voldaan is aan onderstaande drie voorwaarden:”

Lees verder in Dagentelling in de 183 dagen regeling bij een gastarbeider

  1. Het recept voor een goede dag

“Altijd fijn om de juiste ingrediënten bij de hand te hebben als het gaat om succes, werkplezier en levensgeluk. We mogen dromen over een sabbatical, een eigen bed & breakfast, eindelijk dat boek schrijven of die hoofdprijs in de loterij.”

Lees verder in Het recept voor een goede dag

  1. Bloggerworkshop door Loesje

“Alweer een ruime week geleden zaten 15 Expand bloggers (waaronder ondergetekende) bij Seats2Meet in Utrecht om een workshop creatief schrijven te volgen van Loesje.
Leuk én belangrijk om iets terug te doen voor de bloggers die onze lezers voorzien van frisse perspectieven. Na de blog-technische workshop van vorig jaar wilden we iets nieuws doen en wat is er dan beter dan Loesje? Loesje blijft tenslotte altijd jong.”

Lees verderin Bloggerworkshop door Loesje

  1. Een veranderstrategie van Caluwé: Colour your organisation, colour you.

“‘Tijdens mijn minor Groepsdynamica heb ik kennis opgedaan over het inkleuren van organisaties en het eigen karakter. Dit is een makkelijke manier om in kaart te krijgen hoe een organisatie in grote lijnen opereert en hoe een individu zich uit in een groep. Het ‘kleurdenken’ is een theorie van Leon de Caluwé, dat ontwikkeld is als veranderstrategie.”

Lees verder in Een veranderstrategie van Caluwé: Colour your organisation, colour you.

Speciaal genoemd: 12 vragen die iedere supervisor of manager zeer regelmatig zou moeten stellen

“Het is de taak van alle supervisor- en managementfuncties om het evenwicht tussen de ondernemingsbehoeften en de werknemersverwachtingen te bereiken, o.a. aan de hand van HRM processen, systemen, methodes en instrumenten.”

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wil je ook graag schrijven over HR? Reageer dan op onze vacature voor een HR Blogger. Als blogger kun je regelmatig gratis events bezoeken, boeken bespreken, de jaarlijkse bloggerworkshop bezoeken en meer!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen november 2016”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *