Top 5 best gelezen HR artikelen november 2017

05/12/2017 Leestijd: 3 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van november 2017:

  1. 6 misverstanden over het oproepcontract

“Wanneer ik werkgevers vraag naar hoe ze omgaan met hun oproepcontracten (de meesten verstaan daar nul-urencontracten onder) dan blijken daar een aantal hardnekkige foute ideeën over te bestaan. Fouten die veel geld kunnen kosten. Vooral als de medewerker, bijvoorbeeld door ziekte, bij het UWV terecht komt. Of als er een arbeidsconflict ontstaat. In dit artikel de meest voorkomende misverstanden, en natuurlijk vooral hoe het dan wel moet.”

Lees verder in 6 misverstanden over het oproepcontract

  1. Ik sta altijd aan

“Met jan en alleman koffiedrinken, netwerken, altijd amicaal doen; zzp’er Renee Kelder voelt zich een winkelier zonder sluitingstijden. ‘Want je weet nooit wie je de volgende klus aanbiedt.'”

Lees verder in Ik sta altijd aan

  1. Mijn reis naar werkgeluk

“Afgelopen jaar heb ik een grote stap gemaakt, een stap die velen maken maar velen ook niet. De stap naar zelfstandig ondernemerschap. Het begon met een beslissing om te stoppen, dat zelfstandige kwam pas later. Ik neem je mee op reis, mijn reis naar werkgeluk.”

Lees verder in Mijn reis naar werkgeluk

  1. Dieptepsychologie: Transformatie 2

“In mijn vorige blog schreef ik over de transformatie die een oud-collega van mij had doorgemaakt nadat hij in een burn-out terecht was gekomen. In deze blog wil ik nog eens wat nader inzoomen op het begrip transformatie in de dieptepsychologie. De vragen die ik zal trachten te beantwoorden zijn:”

Lees verder in Dieptepsychologie: Transformatie 2

  1. Een mantelzorger in dienst, welke rol is er voor u als werkgever?

“Eén op de drie Nederlanders is mantelzorger of mantelzorger geweest. Mantelzorger ben je in Nederland als deze persoon langer dan drie maanden, 8 of meer dan 8 uur voor iemand zorgt. Vaak gaat het om een partner, kind of (schoon)ouder. Voor mantelzorgers is het soms moeilijk om de balans te vinden tussen de zorgtaken die zij uitvoeren, en het eigen leven. Bijvoorbeeld met zijn/haar baan.”

Lees verder in Een mantelzorger in dienst, welke rol is er voor u als werkgever?

Speciaal genoemd: Heeft de platte organisatie de toekomst van de kenniseconomie?

Sinds de plaatsing van dit artikel komt het gestaag terug in Google, dus waar we hier normaliter blogs plaatsen die jaren later nog regelmatig bezocht worden, leek het ons leuk nu een recente blog uit te lichten. Mis hem niet:

Lees: Heeft de platte organisatie de toekomst van de kenniseconomie?

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen november 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.