Top 5 best gelezen HR artikelen oktober 2017

07/11/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van oktober 2017:

  1. Regeerakkoord 2017: gevolgen voor het arbeidsrecht

“Na ruim 200 dagen onderhandelen zijn de VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie het eindelijk eens geworden over de plannen voor de komende vier jaar. De belangrijkste beoogde arbeidsrechtelijke veranderingen heb ik voor u op een rijtje gezet.”

Lees verder in Regeerakkoord 2017: gevolgen voor het arbeidsrecht

  1. 5 valkuilen van online leren

“Sinds eind 1999 de term e-learning geïntroduceerd werd, zijn de verwachtingen van online leren altijd hoog geweest. De opleidingswereld zou compleet veranderen en met de introductie van elk nieuw systeem of tool wordt deze belofte weer herhaald. Toch voldoet online leren nog regelmatig niet aan de verwachtingen. Wat zijn de belangrijkste valkuilen? In dit blog zet ik ze op een rij.”

Lees verder in 5 valkuilen van online leren

  1. Agile HR: het einde van de HR Business Partner

“HR heeft de klok horen luiden: agile HR dat is het! En HR professionals gaan driftig op zoek naar de klepel. Waar blijft die cursus? Het is echter alles minaretten wat er klinkt, er is helemaal geen klok.”

Lees verder in Agile HR: het einde van de HR Business Partner

  1. Meer, meer, meer: Generatie Y en hun arbeidsvoorwaarden

“De artikelen schieten als digitale confetti over je 14 inch laptopscherm: Generatie Y, onze millennials, willen meer dan een hoog salaris. Meer, of vinden ze een hoog salaris helemaal niet belangrijk? Dat is mij nogal onduidelijk. In sommige gevallen lees je dat een hoog salaris er niet toe doet: de guppies binnen onze organisaties willen een substantiële bijdrage leveren aan de samenleving, weg commerciële gedachte. Ze willen werk dat zinvol is. En vergeet flexibiliteit niet; geen 9 tot 5 baantje waar een leidinggevende ’s ochtends een takenlijstje voor ze heeft klaar liggen.”

Lees verder in Meer, meer, meer: Generatie Y en hun arbeidsvoorwaarden

  1. Vanaf 1 januari vakantiegeld verschuldigd over overwerktoeslag

“Op 1 januari 2018 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (Wml) op een aantal onderdelen, waaronder het loonbegrip. In de wet staat nu dat onder “loon” de geldelijke inkomsten uit hoofde van de dienstbetrekking worden verstaan, met uitzondering van onder andere verdiensten uit overwerk. Deze uitzondering vervalt per 1 januari 2018.”

Lees verder in Vanaf 1 januari vakantiegeld verschuldigd over overwerktoeslag

Speciaal genoemd: Hoe belandt een organisatie in een angstcultuur.. en hoe kom je er sneller uit?

Sinds de plaatsing van dit artikel komt het gestaag terug in Google, dus waar we hier normaliter blogs plaatsen die jaren later nog regelmatig bezocht worden, leek het ons leuk nu een recente blog uit te lichten. Mis hem niet:

Lees: Hoe belandt een organisatie in een angstcultuur.. en hoe kom je er sneller uit?

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen oktober 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.