Top 5 best gelezen HR artikelen september 2015

15/10/2015 Leestijd: 4 minuten

Om ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze lezers, kijken we iedere dag naar onze analytics. We zien welke artikelen het meest bezocht worden en de meeste interactie krijgen. We zien ook welke HR Community interviews en HR vacatures het meest worden bezocht. We zijn altijd op zoek naar bloggers die willen schrijven over de meest relevante onderwerpen. Ook nemen we onze learnings mee in de techniek achter de website, daarover volgt binnenkort meer!

Hier is de top 5 van september 2015:

  1. Het nieuwe pensioen; wel de lasten niet de lusten?! Je zal maar een “oudere-jongere” zijn! – door Regonja van Berlo

“Klijnsma is ‘om’. In haar onlangs gepresenteerde richtlijnen voor pensioenhervormingen vanaf 2020, is een van de meest in het oog springende elementen, het afschaffen van de doorsnee-premie *)
Hiermee is een van de belangrijkste pijlers onder het fundament van onze Pensioenregelingen, namelijk (intergenerationele) solidariteit, definitief weggezaagd.”

Lees verder in Het nieuwe pensioen; wel de lasten, niet de lusten?!

  1. Drie gouden tips voor meer effectiviteit en rust in je hoofd – Phil van Son

“Ik geloof dat bijna iedereen wel denkt dat hij te veel te doen heeft en daar te weinig tijd voor heeft.

Productief werken, rust in je hoofd, meer helderheid en meer creativiteit dat willen we allemaal wel op de werkvloer! Nou ja overal wel eigenlijk!”

Lees verder in 3 gouden tips voor meer effectiviteit en rust in je hoofd

  1. Aftrap stage – Mike Oosthoek

We hebben een nieuwe stagiair! Hij stelt zich voor in deze blog:

Introductie Mike Oosthoek

  1. Ontslagdossier niet op orde? Biedt artikel 7:686 BW uitkomst? – door Nelleke de Langen-Loeffen

“Met de invoering van het tweede deel van de WWZ zijn de ontslaggronden limitatief opgesomd in het nieuwe artikel 7:669 BW. Dit betekent dat het ontslagdossier van de werkgever één op één moet passen op één van de in dat wetsartikel opgesomde ontslaggronden. Voldoet het dossier niet aan de eisen die de betreffende ontslaggrond stelt, dan zal de kantonrechter de verzochte ontbinding moeten afwijzen. Anders dan onder het oude ontslagrecht (artikel 7:685 oud BW) kan de kantonrechter een dossier dat niet op orde is, niet langer repareren door toekenning van een vergoeding conform de kantonrechtersformule met een C-factor hoger dan 1. In dit artikel zal ik de vraag beantwoorden of artikel 7:686 BW – ontbinding van de arbeidsovereenkomst wegens ernstige wanprestatie – uitkomst kan bieden in gevallen waarin de werkgever zijn ontslagdossier niet op orde heeft.”

Lees verder in: Ontslagdossier niet op orde? Biedt artikel 7:686 BW uitkomst?

  1. Top 5 onmisbare thema’s voor flexibilisering – Mike Oosthoek

“Op de agenda van de ondernemingsraden komt flexibilisering steeds verder bovenaan te staan. Je zou je ook kunnen afvragen, waar tegenwoordig niet? De vraag van vandaag is: Als ondernemingsraden zich in gaan zetten voor flexwerkers, wat zijn dan de meest urgente thema’s waar de nadruk op moet liggen?
ORnet heeft een duidelijke top 5 gemaakt met onmisbare thema’s. Ik parafraseer deze en onderbouw de argumentatie naar aanleiding van onderzoek gerelateerde artikelen.”

Lees verder in Top 5 onmisbare thema’s voor flexibilisering
Speciaal genoemd: HR Community interview met Global VP HR van UASC (United Arab Shipping Company, Dubai)

We hadden wederom de eer om een zeer ervaren HR professional te interviewen en ditmaal was dat Con de Ruig. Con vertelt over zijn ervaringen in Dubai (met foto’s, gelukkig), hoe hij tot deze keuze gekomen is, geeft tips voor jonge HRM-ers en meer!

Volgende maand komt er een nieuwe top 5 artikelen die het beste gelezen werden door HR Managers, HR Business Partners en de andere bezoekers van ons weblog.

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen september 2015”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.