Top 5 best gelezen HR artikelen september 2017

03/10/2017 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van september 2017:

  1. Employee experience, HR voor topwerkgevers

“Het HR-vakgebied staat gelukkig niet stil. De laatste jaren wint het besef dat als je de medewerker écht op de eerste plaats zet en hem een ‘Great Place to Work’ biedt, dit dé manier is om een topwerkgever én marktleider in business te zijn en blijven. Of zoals Richard Branson zegt: “Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employee, they take care of your clients.” Medewerkers die zich happy, betrokken en bevlogen voelen, zetten zich immers meer in voor hun werk, de klant en hun collega’s. ”

Lees verder in Employee experience, HR voor topwerkgevers

  1. Dieptepsychologie: het vrouwelijke principe

“In mijn vorige blog schreef ik over het mannelijke principe dat naar mijn idee wat te ver doorgeslagen is in het bedrijfsleven. Als voorbeeld van het mannelijke principe haalde ik concurreren aan. Zo uit m’n hoofd kan ik wel wat positieve aspecten opnoemen van concurrentie: het kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat producten voor consumenten betaalbaar blijven en het kan tot innovatie leiden, omdat er natuurlijk altijd iets nieuws verzonnen moet worden om je te onderscheiden van de rest.”

Lees verder in Dieptepsychologie: het vrouwelijke principe

  1. Lekker doemdenken na prinsjesdag

“Er is maar een man in Nederland die echt een contract voor onbepaalde tijd heeft en dat is onze koning. Afgelopen dinsdag mocht hij de plannen van het kabinet voordragen. Een van de observaties die hij namens de ministerraad deelde was: ‘Een baan hebben of werkloos zijn, maakt een groot verschil in het leven van mensen.’”

Lees verder in Lekker doemdenken na prinsjesdag

  1. Hoezo contactloos?

“Het lijkt wel of de wereld om ons heen een beetje gek aan het worden is. Voor (HR)ZZP-ers is netwerken zo’n beetje een cultus aan het worden. Het “ont”moeten is een doel op zich geworden. Ondernemers met een zelfde doel (meer klanten, omzet) jagen op elkaar en schieten zo niet erg op. De klanten zitten namelijk niet in het netwerk. Bij BNI is moeten dwang, daar “moet” je scoren. Daarom is dit overigens niks voor mij. Terwijl de techniek contact maken, netwerken en verbinden tot in optima forma mogelijk maakt, wordt het “contactloos” de nieuwe norm. Gek? Ja, in mijn ogen wel. Daarover gaat dit blog.”

Lees verder in Hoezo contactloos?

  1. Young Talent event donderdag 9 november

“Expand wil de komende jaren haar HR netwerk verder verstevigen met hoogopgeleide HR talenten. HR professionals die de ambitie hebben om binnen hun vakgebied het verschil te maken. Als netwerkorganisatie vinden wij het belangrijk om talenten in contact met elkaar en onze opdrachtgevers te brengen. ”

Lees verder in Young Talent event donderdag 9 november

Speciaal genoemd: Bouw een goed onboarding programma met deze 4 bouwstenen

“Er zal de aankomende jaren een groep medewerkers de arbeidsmarkt opkomen die anders naar werk kijkt dan dat voor de crisis het geval was. Werken moet plaats en tijd onafhankelijk kunnen en iedere dag naar hetzelfde kantoor lijkt niet meer zo gewoon als dat ooit was. De nieuwe generatie denkt minder in ‘de droombaan’ en meer in de ‘uitdagende opdracht’. De uitdaging is dan ook om deze nieuwe groep collega’s op een efficiënte en slimme manier te onboarden, zodat zij snel “ingeburgerd” en productief kunnen zijn. De vraag is dus hoe je deze groep snel connected krijgt.”

Lees: Bouw een goed onboarding programma met deze 4 bouwstenen

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen september 2017”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *