Top 5 best gelezen HR artikelen van september 2016

06/10/2016 Leestijd: 4 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. Daarom kijken we iedere maand opnieuw naar de blogs (en hr vacatures, interviews, etc.) die het best gelezen worden. We proberen onder andere om extra artikelen te plaatsen in populaire categorieën zodat we de lezer voorzien van de meest relevante informatie.

Hieronder volgt de top 5 van september 2016:

  1. Wat HR over projecten moet weten

“Een financiële afdeling of een afdeling ICT is zich ook bewust dat, naast de rollen die zij spelen, projecten direct invloed hebben op hun domein. HR heeft minder vaak oog voor de consequenties op het HR domein, zeker als zij zelf verder geen rol spelen in het project. In dit blog wil ik een aantal in mijn ogen onderbelichte punten noemen, waar HR zich bewust van zou moeten zijn.”

Lees verder in Wat HR over projecten moet weten

  1. Beloningsstructuur salesmedewerkers anno 2016: van commissie naar intrinsieke motivatie

“In Nederland werken veel organisaties met een bonusstructuur voor hun salesmedewerkers.

Vaak wordt dit gezien als de beste manier om verkopers te belonen. Maar zorgt deze methode inderdaad altijd voor het beste resultaat? Tijd voor een zoektocht naar alternatieven voor de standaard commissiestructuur.”

Lees verder in Beloningsstructuur salesmedewerkers anno 2016: van commissie naar intrinsieke motivatie

  1. Durf te kiezen: 5 tips om je werkdruk af te bouwen

“In mijn blog van 7 april schreef ik al over een hoge werkdruk en het belang van de balans vinden tussen werk en privé. Vandaag las ik een artikel van Sierd Nutma. Hij beweert dat werkdruk helemaal niet bestaat. En eigenlijk moet ik het met hem eens zijn.”

Lees verder in Durf te kiezen: 5 tips om je werkdruk af te bouwen

  1. Recruiters, staar je niet  blind op een gat in een CV

“De legendarische Apple-campagne ‘Think Different’. Wie kent ‘m niet? Het innovatieve bedrijf maakte er in 1997 indruk mee en zette zich opnieuw op de kaart als vernieuwer. De campagne daagt uit. Om eens een ander pad te volgen. Om de status quo te verslaan. Want dat brengt je verder. Wat het te maken heeft met het HR-vakgebied? Daar kom ik straks op.”

Lees verder in Recruiters, staar je niet blind op een gat in een CV

  1. Prinsjesdag 2016: wat heeft de koning voor HR in petto?

“Andere koets dit jaar, mooie jurk, prachtig gesproken. De hoedjes waren weer fantastisch, de minister van Financiën met een brede glimlach! De prinsesjes moesten gewoon naar school.
Tot zover de folklore. Voor de foto´s verwijs ik u graag naar de royalty websites.
Maar voor u als HR-professional (of andere geïnteresseerde) gaat het natuurlijk niet om de verpakking, maar om de inhoud. En terecht lijkt me. Folklore is mooi, maar het mag ons niet afleiden van de dagdagelijkse praktijk.”

Lees verder in Prinsjesdag 2016: wat heeft de koning voor HR in petto?

Speciaal genoemd: Werken aan eigenaarschap: hoe doe je dat?

Eigenaarschap is een thema dat regelmatig terugkomt op dit blog, in dit artikel krijgen we concrete tips om aan de slag te gaan met eigenaarschap binnen onze organisatie.

Ook in oktober volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen Human Resource blogs. Ook graag schrijven over HR? Reageer dan op onze vacature voor een HR blogger. Als blogger kun je regelmatig gratis events bezoeken, boeken bespreken, de jaarlijkse bloggerworkshop bezoeken en meer!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen van september 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.