Top 5 meest gelezen HR artikelen van april

15/05/2013 Leestijd: 2 minuten

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden – vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen.

Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van april:

1. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Coveys beroemde boek – 25 miljoen keer gedrukt – is ook in Nederland enorm populair. In dit artikel treft u een uitgebreide samenvatting van Coveys werk (Engelse titel: The 7 habits of highly effective people).

2. Motiveren van werknemers met een burn-out: niet doen!

Dianne is onze burn-out expert (samen met Leona Aarsen) en beschrijft op basis van een promotie onderzoek waarom we werknemers met een burn-out niet moeten proberen te motiveren. Dit kan sterk averechtse effecten hebben. Goed om te weten – en misschien om te bespreken met uw collega’s, wanneer een andere collega een burn-out heeft?

3. Werk jij door tot in de late uurtjes?

De eerste blog van Jeannie Gielen – en meteen in de top 3 van de maand! Jeannie solliciteerde recent bij een multinational, waar de hamvraag viel: je hoeft toch niet om half zes naar huis om de kinderen op te halen? Dit was wel het geval – en helaas een dealbreaker. Op twitter werd de kernvraag mooi samengevat: wil je betrokken zijn bij een organisatie, of bestáán voor een organisatie?

4. Het Ulrich model (boekbespreking)

Opvallend: dat onze boekbesprekingen zo goed gelezen worden. Dit artikel is een boekbespreking van Ulrichs beroemde boek ‘Human resource champions’ en vat onder andere de vier rollen samen.

5. Ik weet waarom ik niet blog

Selma’s eerste artikel – en in de top 5! Selma beschrijft haar keuze om te bloggen en gaat bij zichzelf na waarom bloggen moeilijk is, waarom het de moeite waard is en hoe het past bij haar als ondernemer. Interessante kost voor iedere zelfstandige HRM’er!

Dit is onze top 5 HR artikelen van april! Zoals altijd zijn wij en onze bloggers benieuwd naar uw reactie.

0 reactie(s) op “Top 5 meest gelezen HR artikelen van april”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.