TV-serie over HR, de HR adviseur als detective

11/05/2010 Leestijd: 2 minuten

Er moeten series komen over mensen in staffuncties die hun werk doen. Daar ben ik sterk van overtuigd. Al sinds CSI de aanmeldingen voor de rechercheuropleidingen heeft doen stijgen. Wat mensen vaak zien, daar hebben ze raakvlakken mee en daar zullen ze sneller over praten. Een serie over een vakgebied leidt tot enige beeldvorming (zij het gekleurd) en zwengelt de interesse aan. De HR manager of HR Business Partner zou een prachtig voorbeeld maken:

Er is een cultuurprobleem en ik weet niet welk

Het zit niet lekker in de organisatie: mensen gaan niet met plezier naar hun werk en het verzuim is hoog. Een herkenbare situatie voor iedere kijker. Het management kan het probleem niet lokaliseren en zit misschien niet goed op haar plaats. Er zijn enkele rotte appels onder het personeel, maar veroorzaken zij de slechte sfeer, of zijn ze slechts een gevolg?

De HR adviseur en detective pakt zijn 7s model en Kluytmans (potentieel moordwapen) en houdt een aantal diepte-interviews door alle lagen van de organisatie heen. De interviews brengen het nodige drama op tafel: drankmisbruik, problemen thuis, onwil om te werken. Een mogelijke overname door een Japanse multinational gooit roet in de nodige cultuurverandering, de alcoholconsumptie op het werk van een manager leidt tot een rechtszaak: heeft de HR adviseur correct gehandeld? En juist als de oplossing voor de cultuurproblemen in zicht komt, wordt er een interim HR adviseur aangenomen.

Ziet u de serie ook voor u?

De avonturen van Herman-Ronald Emmer

Dat zou de titel zijn. Arjan Ederveen in de hoofdrol, met als tegenspeler Carice van Houten. Met een parodie boort John de Mol een nieuw succes aan: realtime workshows. Carice haalt Barend en Van Dorp en vertelt hoe spannend het is om iemand te spelen op ‘de echte werkvloer’. Het aantal aanmeldingen voor de opleiding HR stijgt. En uw redacteur leunt tevreden achterover in zijn stoel: wat zou er vanavond op de buis zijn?

0 reactie(s) op “TV-serie over HR, de HR adviseur als detective”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.