Tips

Tips om betere keuzes te maken

Wel of niet van baan veranderen? 4 tips om een weloverwogen keuze te maken Regelmatig krijg ik de vraag of ik het niet lastig vind om impactvolle keuzes te maken: ontslag nemen zonder een nieuwe (loondienst) baan te hebben, voor mezelf beginnen, emigreren, als digital nomad werken en ga zo maar door. Het enige…

lees meer

Selectie van sollicitanten: hoe pak je het aan?

Anno 2019 is er voor veel functies een (flink) krappe arbeidsmarkt: er is nauwelijks nog aan geschikte kandidaten te komen. Is selectie van sollicitanten dan nog wel relevant, hebben we nog wel iets te kiezen? Mijn antwoord: Jazeker! Je zal ook wel moeten. Je hebt altijd de keuze tussen iemand wél of niet aannemen.…

lees meer

7 redenen om een sollicitant af te wijzen

Sollicitanten afwijzen: leuk vind je het als werkgever waarschijnlijk niet. Toch hoort het erbij wanneer je een vacature hebt openstaan. Niet elke kandidaat is simpelweg geschikt voor elke functie. Zo kan een andere kandidaat bijvoorbeeld meer concrete ervaring hebben of overtuigender overkomen tijdens het gesprek. Er zijn echter ook diverse redenen waarom iemand al…

lees meer

Zo maak je de ideale vacature gericht aan jongeren

Sterrenkok Ron Blaauw kon door gebrek aan personeel zijn serviceniveau niet handhaven en sloot in de zomer van 2018 twee van zijn restaurants. En hij is niet de enige ondernemer die met hetzelfde probleem kampt. Gemiddeld zijn er, in het tweede kwartaal van 2019, 93 vacatures per honderd werklozen. Een nieuw record. Maar hoe…

lees meer

4 redenen waarom ochtendmensen succesvolle medewerkers en ondernemers zijn

Het was januari 2019 en ik had een paar goede voornemens voor mezelf opgeschreven. Eén daarvan was dat mijn ochtenden er anders uit moesten komen te zien. Ik werd namelijk al jaren iedere ochtend zonder energie wakker, drukte net zo lang op de snoozeknop tot ik dan toch écht mijn bed uit moest. Vervolgens…

lees meer

Gezond werken volgens de schijf van vijf

Eten volgens de schijf van 5, in veel huishoudens is het dagelijkse kost. Groente en fruit, brood en aardappelen, zuivel en vleeswaren, vrijwel iedereen kent de inhoud van de schijf van 5. We worden gemiddeld steeds ouder en vinden het daarom belangrijk om goed voor onze gezondheid te zorgen. Gezond werken/duurzame inzetbaarheid is daarom…

lees meer

Arbeidsvreugde: recept voor hoge productiviteit

“The future belongs to the happy” – Alexander Kjerulf (Chief Happiness Officer) En, had je weer zin in je werk na de vakantie? Een goede graadmeter om te bepalen of je nog op je plek zit en hoe het energiepeil erbij staat. Veel mensen maken (bewust of onbewust) de balans op in de vakantie.…

lees meer

De 5 belangrijkste tips om beter te communiceren met sollicitanten

“Goh, wist je dat ik door het contact met jou tijdens de sollicitatieprocedure pas echt enthousiast werd over deze baan?” Dit vind ik nog steeds een van de mooiste complimenten, van een nieuwe collega van wie ik de werving had verzorgd. Het was een pittige vacature om in te vullen. Door mijn gastvrije communicatie…

lees meer

Zo bevorder je reflectie bij medewerkers

De huidige werkdruk en het hoge tempo stellen hoge eisen aan ieders flexibiliteit en communicatieve vermogen. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op ieders persoonlijk leiderschap. Dit vereist dat medewerkers kunnen reflecteren op zichzelf, zich kunnen inleven in de ander en kunnen aangeven wat er in de interactie speelt. Echter: jezelf kennen en…

lees meer

Mag tijd-voor-tijd per 1 januari 2019 echt niet meer?

Door de wijziging van de Wet op het Minimumloon en de Minimumvakantiebijslag (kortweg: WML) op 1 januari 2018 dachten veel HR-adviseurs (ook ik) dat het compenseren van overwerk via tijd-voor-tijd per 1 januari 2019 niet meer zou mogen. Hier zou alleen bij CAO van afgeweken mogen worden. Het blijkt echter toch iets anders in…

lees meer