Uitkomsten van onderzoek naar trends binnen HR 2014/2015 bekend!

15/10/2014 Leestijd: 1 minuten

In een onderzoek gehouden onder HR-verantwoordelijken, directeuren van HR-dienstverlenende organisaties en zelfstandig gevestigde HR-adviseurs door ADP (Automatic Data Processing) zijn de nieuwe trends binnen HR in 2014/2015 besproken.

In het onderzoeksrapport* staan zeer interessante ontwikkelingen op het gebied van HR. Zo is de belangrijkste trend/focus dit jaar opnieuw Talentmanagement. Op respectievelijk de 2e en 3e plaats komen we Strategische personeelsplanning en Aanpassen van arbeidsvoorwaarden tegen.

Wat ik bespreekbaar wil maken is echter het volgende:
Er komt in dit rapport onder andere naar voren dat HR nog maar weinig in de rol van Beleidsbepalende- en aansturende/leidinggevende kruipt. Er is een kleine stijging waar te nemen (18% t.o.v. 16%) maar deze is nauwelijks aanwezig. Hier zien we dus helaas dat de transitie van HR naar de boardroom nog nauwelijks heeft plaats gevonden.
Aan de andere kan zien we dat de functietitel “HR-business partner” een opkomende is. Wat doet die HR-business partner dan? Die zou toch juist meer in de boardroom moeten zitten?
Als aankomend HR-professional vraag ik me dit oprecht af. Ik ben dan ook erg benieuwd naar wat jullie ervaringen hiermee zijn?

* Link inactief en dus verwijderd per 17-10-17, red.

0 reactie(s) op “Uitkomsten van onderzoek naar trends binnen HR 2014/2015 bekend!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.