Vergroot je emotionele vitaliteit

12/01/2021 Leestijd: 2 minuten

We staan fysiek, mentaal en sociaal onder druk, meer dan ooit tevoren. Er wordt meer thuisgewerkt en dat verstoort de werk-privé balans van mensen. De uitdaging om de emotionele vitaliteit te behouden of te vergroten ligt nu in de thuisomgeving. Hoe ga je daarmee om?

Vergroot je emotionele vitaliteit

Naast de bekende tips: voldoende slapen, bewegen en gezond eten, dragen de volgende tips ook bij aan het vergroten van jouw emotionele vitaliteit.

Maak wat vaker een praatje met je collega of medewerker na een online meeting. Met de online communicatietools zijn wij geneigd om meer over de werkinhoud te communiceren dan over hoe het met ons gaat. Terwijl ook een praatje over het weekend met je medewerker of je collega bijdraagt aan meer verbinding, werkplezier en vitaliteit.

Schrijf eens per dag je gedachten en gevoelens op en denk erover na. Door dit te doen voorkom je dat negatieve gevoelens worden vastgehouden of zich opstapelen.

Probeer lichtpuntjes te blijven zien. Schrijf iedere dag drie positieve dingen op die je hebt meegemaakt gedaan of gezien.

Focus op het nu

We verlangen allemaal naar ons bruisende(re) leven van voor corona. Maar nu kunnen we zorgen voor een mentaal, fysiek en sociaal vitaal zijn, zodat we dat bruisende(re) leven wat velen van ons hadden voor corona weer kunnen oppakken en we daar te zijner tijd weer met volle teugen van kunnen genieten.

Tot die tijd: pak een oude hobby op, start met een nieuwe cursus, gebruik het wegvallen van reistijd om meer te sporten binnen de maatregelen die daarvoor gelden of benut onbenutte talenten van jezelf. Zie het als een lichtpuntje dat je er nog bent en dat je iedere dag weer (verder) kunt werken aan het vergroten van jouw vitaliteit.

Als je niet meteen inspiratie hebt om je emotionele vitaliteit te vergroten, richt je dan eens op het ontdekken wat het is dat jouw vitaliteit omlaag trekt. Vervolgens is het natuurlijk zaak om je focus te leggen op het vergroten van je vitaliteit.

Hoe pak jij het aan?

0 reactie(s) op “Vergroot je emotionele vitaliteit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.