Vier tekenen van werkgeluk

19/05/2015 Leestijd: 2 minuten

Vandaag dacht ik weer terug aan Stephen Coveys 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Het fundamentele idee van dat boek is dat prioriteiten stellen alleen werkt als je eerst op orde hebt wat je wilt bereiken. Ik zat in gesprek met onze nieuwste blogger over wanneer je op de goede weg was. Covey gebruikt de metafoor van de man die een ladder beklimt: hoe snel hij ook klimt, het maakt niet uit als zijn ladder tegen het verkeerde gebouw staat. Deze blogger gaat voornamelijk schrijven over gelukkig zijn in je werk – een mooi onderwerp. Toen ik weer achter mijn bureau ging zitten vroeg ik me af: wat zijn nou tekenen van werkgeluk? Ik heb er een aantal bedacht en zou je graag vragen deze lijst aan te vullen.

  • Opstaan en uitkijken naar wat je die dag gaat doen

De tegenhanger van opstaan en willen blijven liggen. In plaats van op te zien tegen wat je moet doen, kun je ook ervaren dat je iets positiefs bij kunt dragen aan een doel of organisatie die iets vertegenwoordigd waar je oprecht achter staat.

  • Langer doorwerken omdat je bezig bent met iets dat je leuk vindt

Voor mij is schrijven iets dat ik gerust tot in de kleine uurtjes kan doen. Twee vrienden van me zitten soms tot na tienen te programmeren omdat ze het vooral ook leuk vinden om iets nieuws te maken.

  • Niet alleen uitkijken naar de lunch, maar ook het werk daarna

Natuurlijk is pauze leuk (of eigenlijk: als de pauze niet leuk is is dat ook een heel sterk signaal), maar als je ook uitkijkt naar wat je daarna gaat doen, zit je zeker goed.

  • Makkelijk ideeën krijgen over je werk

Als je makkelijk nieuwe invalshoeken bedenkt om je doel te bereiken of je organisatie verder te helpen is dat een goed teken. Dan ben je ook op andere manieren bezig met je werk en dat is absoluut makkelijker als je werk iets vertegenwoordigd dat je leuk vindt.

Dus: staat jouw ladder tegen de goede muur*? En zo ja, waar merk jij dat aan? Eventuele antwoorden passen ook goed in het onderzoek van onze stagiair naar werksfeer en hoe je die positief beïnvloed, dus deel je ideeën vooral!

* Mocht dat niet zo zijn, dan hoop ik dat je hier wat inspiratie aantreft. Eventueel heb je dan veel aan de artikelen van onze nieuwste blogger, Cheuk Yee cheng, hij schreef onder andere Is (werk)geluk maakbaar? Nou en of!

0 reactie(s) op “Vier tekenen van werkgeluk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.