Vrouw gebruikt bedrijven die haar afwezen als sponsor

10/07/2010 Leestijd: 1 minuten

Social media is booming en heeft vele mogelijkheden. Onlangs schreef ik nog over Ontslagen worden via Hyves of SMS. Nu kwam ik een erg leuke website tegen van een dame die de nieuwste social media technieken juist inzet om een baan te vinden. Een mooi initiatief en ter inspiratie voor andere werkzoekenden.

Annemarie Appelman

Deze dame; Annemarie Appelman uit Haarlem, is werkloos en zoekende naar een nieuwe baan. Zij heeft al ijverig verschillende sollicitaties verstuurd. Echter, zij ontvangt tot op heden telkens een afwijzing. Omdat zij heel graag snel weer aan de slag wil, heeft ze een eigen website gemaakt: www.annemarieappelman.nl . Op deze website heeft zij een lijst opgenomen met daarin alle bedrijven waardoor zij is afgewezen, compleet met functies. Deze bedrijven heeft ze als sponsors benoemd. Dit doet zij op een erg leuke manier.

Het slaat aan!

Annemarie heeft gezorgd voor een heuse promotie van haar website op de zogeheten social media als LinkedIn, Twitter, Hyves en Facebook. En met succes! Haar initiatief wordt inmiddels door tientallen mensen ondersteund. De transparante en eerlijke aanpak van Annemarie zorgen al voor verschillende ‘retweets’ van mensen die het idee zo leuk vinden dat zij het op hun beurt verder verspreiden binnen hun eigen netwerk. Precies wat Annemarie met haar eigen social media promocampagne wil bereiken. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het vinden van een baan. Die heeft ze nog niet gevonden, maar ze is in ieder geval goed op weg!

Hoe de als sponsor opgevoerde ‘werkgevers’ reageren is ook nog even afwachten. Met een beetje geluk zien zij de campagne ook als positief en voelen ze zich niet aangevallen. En, wie weet wat er nog uit kan komen.

0 reactie(s) op “Vrouw gebruikt bedrijven die haar afwezen als sponsor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.