Waarom kun je nooit eens tevreden zijn?

15/12/2015 Leestijd: 3 minuten

“Waarom kun je nooit eens tevreden zijn?”
Heb ik vaak als kritiek naar mijn hoofd gehad. En ik heb het vaak geprobeerd, omdat ik nu eenmaal graag aan de verwachtingen van anderen wilde voldoen, wel tevreden wilde zijn en mijzelf wilde voegen in een baan, relatie, leven terwijl dat echt niet goed voelde.

 

Grootste belemmeringen

Verandering
Nu had ik het weer, mijn bedrijfsactiviteiten en wat ik in de wereld zet, het is niet alleen Coachen… Selma Coacht… dekte de lading niet meer en werd Courage HR.

Dankbaar
Ik ben dankbaar dat ik nu anderhalf jaar heb kunnen leven van opdrachten. Ik merk ook dat ik de lat verlaag, op dit moment zou ik tevreden zijn met leuk afwisselend HR werk met leuke collega’s. Dankbaarheid is een groot goed merk ik, en ik leer elke dag opnieuw..

Het voordeel van ontevredenheid

Kijk, een voordeel van onrustgevoelens en het gevoel van ontevredenheid is dat het maakt dat je je leven, werk, keuzes & relatie(s) eens goed onder de loep neemt. Doe je dat niet, dan kun je jezelf een gevoel van tevredenheid en veiligheid aanpraten, maar als je echt eerlijk gaat voelen… is dat niet altijd werkelijke rust. Meer een soort van berusting en soms worden mensen dan te laat wakker, of ruw wakker geschud. Kun je dit voor zijn?

Ooievaar voor innerlijk (ge)weten
Is het fijn om altijd eerlijk ten opzichte van je omgeving en jezelf te zijn? Nee natuurlijk niet! Heeft iedereen dat reflectie-vermogen eigenlijk wel? Ook niet! Maar ik heb dat wel: So I have to practice what I preach… Zou het fijn zijn altijd een ooievaar op je raam te zien tikken die je herinnert aan je innerlijke vermogens en verlangens? Zie bijgaand mooi filmpje van Monsterboard wat mij inspireerde tot het schrijven van dit blog:


Wie doet het goed?
Wij proberen allemaal zo goed mogelijk te leven en daarin gelukkig te zijn. Hoe hoog leg je de lat? Leef je je beste leven? Als ik als kind mijzelf nu bezie, hoe doe ik het dan volgens dat kind? Vreemd genoeg scoor ik zelf wel goed op dit moment. Want al vanaf mijn 4e was zo ongeveer het enige wat ik zei: “Ik kan het zelf wel”. En toen ik weer iets ouder was zag ik mijzelf als zelfstandige werkende vrouw in mooie kleren “belangrijke” dingen doen waarin ik me vrij voelde… Door te schrijven voel ik me pas echt vrij!

Dat ik nu sterk en zelfstandig als moeder en vrouw mijn eigen leven kan leiden zoals ik wil, met alle keuzevrijheid die generaties vrouwen voor mij hebben moeten vrijvechten, dan voelt dat goed op een zeer diep niveau. Niet alleen voldoe ik aan mijn eigen verwachtingen, ik benut ook de kansen en keuzemogelijkheden die vrouwen voor mij niet hadden ten volle.

Wiki over moed
Moed is een kardinale deugd en betekent “de bereidheid de confrontatie met lichamelijke pijn, tegenslag en levensbedreiging, onzekerheid, angst en intimidatie aan te gaan en te doorstaan.” Het is een van de vier kardinale deugden, een psychologisch kenmerk en een karaktertrek. Soms wordt er onderscheid gemaakt tussen lichamelijke moed (doodsangst) en morele (authenticiteit denk ik) moed.

Opstaan
Geëmancipeerd omgaan met je gekwetste en kwetsbare gevoelens. Ruimte innemen voor jezelf, je eigen geluk en daarvoor verantwoording nemen. Dat is opstaan, dat is levenskunst en die probeer ik elke dag te bedrijven. Zo rond je 40ste levensjaar moet je kiezen denk ik, anders is de kans groot dat de verzuring, berusting of leegheid op je gezicht te lezen staan…

Als je een onderbuik gevoel hebt, of de wereld om je heen ziet veranderen, je ergens je leven eigenlijk graag anders had willen zien. Vraag jezelf dat eens af: Waar ben jij tevreden mee?

Lef hebben is niet de afwezigheid van angst, maar het besef dat iets anders meer waard is…

X Selma
Courage HR

0 reactie(s) op “Waarom kun je nooit eens tevreden zijn?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.