Wat is de toegevoegde waarde van externe coaching

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

In gesprekken met HR Managers staat het thema vitaliteit & verzuim regelmatig op de agenda. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze waardevolle krachten optimaal blijven functioneren?

Blijkbaar hebben werknemers in tijden van onzekerheid en hoge werkdruk behoefte aan aandacht en zelfreflectie. Ambitieuze en hoog opgeleide professionals vragen veel van zichzelf. Ze stellen hoge eisen, zijn doelgericht en willen in korte tijd succesvol zijn. Omdat de werk – en leef omgeving van medewerkers in deze turbulente tijden extra spanning geeft,  is het gevaar dat medewerkers zichzelf voorbij lopen reëel.

Dit stelt een afdeling HR en lijnmanagers voor de vraag of het inzetten van een personal coach onderdeel zou moeten zijn van verzuimbeleid. Waarom pas een coach inschakelen als iemand uitvalt dan wel op zijn laatste reserves loopt?

In mijn coachings praktijk begeleid ik steeds vaker medewerkers bij dilemma’s op het gebied van stress, balans en vitaliteit. Met een onafhankelijke partij kritisch kijken naar je eigen gedrag en gewoonten, geeft handvaten en nieuwe energie om de hectiek op het werk te kunnen managen. Leidinggevenden bieden deze ruimte steeds vaker aan hun mensen door het inschakelen van een externe coach. Managers blijven hun mensen on the job coachen. Het is immers een lijnverantwoordelijkheid om medewerkers in hun carrière verder te ontwikkelen. Ervaring leert echter dat de mentale en fysieke veerkracht van professionals wordt verstevigd door het samenwerken met een externe personal coach. Hiermee kunnen HR managers een indirecte bijdrage leveren aan de vitaliteit van hun organisatie.

Succes!

0 reactie(s) op “Wat is de toegevoegde waarde van externe coaching”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.