Wat is jouw employability plan?

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

De baan voor het leven is verdwenen en dat is niet zonder consequenties. Een van de gevolgen is dat mensen veel meer verantwoordelijkheid hebben voor hun loopbaanverloop. Wie tot zijn/haar pensioen aan het werk wil blijven, zal “employable”, inzetbaar moeten zijn en blijven. Inzetbaarheid op de arbeidsmarkt is geen korte termijn zaak. Het verlangt dat men zicht heeft op de eigen toekomst, in het bijzonder in relatie tot de arbeidsmarkt. Dit begrijpt iedereen, maar wat betekent dit in de praktijk?

Er zijn natuurlijk POP’s; het persoonlijke opleidingsplan, al spreek ik liever over PEP, het persoonlijke employability plan. Ik ervaar nog te weinig dat deze aanpak gericht is op het versterken van de arbeidsmarkt positie, ervoor zorgen dat men tot 67 jarige leeftijd aan het werk kan blijven. Ik vrees dat het net als met de aandacht voor pensioenen is, dat is nog zo ver weg, dat zien we dan wel weer ……

Wie heeft er een employability plan voor zich zelf? Wie neemt er duidelijk de regie en probeert consequent te investeren in het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden, gericht op verbetering van de eigen inzetbaarheid c.q. versterking van de eigen arbeidsmarkt positie? Wie heeft er  zicht op de vele manieren om de eigen kennis en vaardigheden te ontwikkelen en op peil te houden via het internet? Wie heeft er een persoonlijke MOOC strategie? Wie volgt er met enige regelmaat een webinar? Wie gebruikt Twitter of Slideshare?

Het is geen nieuw geluid, maar het is een onderwerp dat naar mijn overtuiging altijd actueel is. Staat consequente ontwikkeling van je employability op jouw prioriteitenlijst?

0 reactie(s) op “Wat is jouw employability plan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.