Wat kunnen volwassenen leren van kinderen?

25/11/2015 Leestijd: 1 minuten

In 2010 trok het toenmalige wonderkind Adora Svitak veel aandacht met haar TED talk genaamd ‘’What adults can learn from kids’’. Haar presentatie gaat over haar overtuiging dat de wereld toe is aan een ‘’kinderachtige manier van denken’’.  Creatieve vrijheid voor kinderen bevorderen en al in al een meer optimistische benadering in het leven algemeen realiseren.

Zo geeft ze aan hoe kinderachtig en onverantwoordelijk volwassenen zijn geweest in het imperialisme tijdens de 20e eeuw en hedendaagse conflicten in het buitenland.

Wat ook interessant is in haar verhaal is hoe ze vertelt over de neiging van volwassenen om hun verwachtingen van kinderen laag te houden. Hierop zegt ze:

“We love challenges, but when expectations are low, trust me, we will sink to them”

Ze is ervan overtuigd dat volwassenen en kinderen van elkaar zouden moeten leren in plaats van dat het eenzijdig verkeer is. Hiermee doelt ze voornamelijk op de relatie tussen docent en leerling binnen het onderwijs.

Adora Svitak is nu auteur van drie boeken en een internationaal veelgeprezen spreekster. Nu ze zelf ouder is, is het interessant om te zien dat haar onderwerpen mee veranderen met haar leeftijd. Ik raad u aan om deze video te bekijken en om eventueel op een ander moment de tijd te nemen voor haar andere videos!

0 reactie(s) op “Wat kunnen volwassenen leren van kinderen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.