Wees optimistisch in je werk!

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Optimisme komt uit het latijns en betekent ‘het beste’. Deze vertaling spreekt mij bijzonder aan. Ergens ‘het beste’ van maken, een ander ‘het beste’ wensen. ‘Het beste’ is naar mijn idee om zaken positief te benaderen. Het geeft het leven kleur en brengt warmte tussen mensen. Het voelt fijn en ongedwongen. Iemand die optimistisch is, denkt over het algemeen in mogelijkheden en ziet het leven van de zonnige kant. Optimistische mensen zijn bezig met het ontwikkelen van zichzelf en zoeken veelal naar kansen om hun talenten optimaal te benutten. Juist in periode van crisis is optimisme een belangrijke persoonlijke eigenschap. Het helpt je enorm in je loopbaan en maakt ondernemerschap succesvol.

Word  je als optimist geboren of kun je het leren? Ik denk dat het voor een groot deel in je genen zit. Ik geloof ook dat omstandigheden waarin je opgroeit, de omgeving waarin je veel verkeert, invloed heeft op de mate waarin je jouw positiviteit inzet en laat zien. Door je te laten omringen door positieve mensen is het eenvoudiger deze persoonlijke eigenschap tot uiting te laten komen.

Positieve mensen zijn praktisch en objectief. Door hun objectiviteit bereiken ze hun doelen snel en gemakkelijk. Ze weten dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven en handelen daar ook naar. Positieve mensen zijn over het algemeen vitaal en inspireren anderen en brengen leven in de brouwerij. Je voelt het meteen als je in de buurt bent van optimisten. Ze laden je accu op en je voelt jouw energie toenemen. Pessimisten daarentegen zuigen je leeg en vragen op een onnatuurlijke manier aandacht. Mede daarom kies ik er steeds vaker voor bij deze types weg te lopen. Ik besteed mijn aandacht en tijd liever aan mensen die bereid zijn zich zelf in de spiegel te kijken en actief te werken aan een verbetering van hun situatie. Mensen die het lot in eigen hand nemen en investeren in persoonlijk leiderschap. Ik geloof in de uitspraak ‘na regen komt zonneschijn’.

Wat herken jij in de optimist? Wat kun jij eraan doen nog positiever in werk en leven te staan?

0 reactie(s) op “Wees optimistisch in je werk!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.