Welke waarde heb je afgelopen jaar toegevoegd?

21/05/2013 Leestijd: 2 minuten

Een paar keer per jaar blader ik door het archief van Expand artikelen en vandaag kwam ik een artikel van ongeveer een jaar geleden tegen: Welke waarde voegt jouw functie toe? In dat artikel heb ik lezers gevraagd om eens vijf minuten tijd te nemen om hun activiteiten onder elkaar te zetten en per activiteit aan te geven hoe belangrijk deze is / waar deze belangrijk voor is. Een van de reacties noemde dit al confronterend – dat lijkt me goed.

Gewoonten
In de loop der jaren slijten er allerlei gewoontes in je dag: nu.nl checken, misschien Facebook checken. Soms komt dit door verveling, door afleiding, wellicht heeft je organisatie een Facebookpagina en zie je dan toevallig ook je berichten. Maar de gewoontes blijven vaak hangen – en kosten enorm veel tijd. De uitdaging is om je hier bewust van te worden en voorgaande oefening is daar bijzonder handig voor.

Welke waarde heb je toegevoegd?
In dezelfde lijn zou ik je willen vragen om een blanco papier te pakken en een pen. Dan je scherm vijf minuten uit te doen en alle activiteiten en idee├źn op te schrijven van afgelopen jaar die je organisatie iets hebben opgeleverd.

————————————–

————————————–

Waarom?
De ervaring leert dat 99% van alle lezers bovengaande ‘pauze’ geskipt hebben en door hebben gelezen. Eerst het ene afmaken en dan verder. Dus hier een waarom: omdat je in vijf minuten heel veel over je jaar kunt leren. Omdat die vijf minuten je wel eens een gouden idee op kunnen leveren waar je het komende jaar plezier van hebt. En omdat zo’n gouden idee je een enorme energieboost kan geven, waardoor je nog meer plezier uit je werk haalt.

Om de daad bij het woord te voegen, neem ik nu zelf ook die vijf minuten pauze. Wellicht meer in een volgende blog!

0 reactie(s) op “Welke waarde heb je afgelopen jaar toegevoegd?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.