Wendbare organisaties hebben de toekomst. Voorkom een angstcultuur want deze is dodelijk

18/07/2017 Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekend las ik het boek met de titel ‘leiderschapskramp’ van Harry de Ruiter. Een boek dat zeker de moeite waard is om te lezen.

Transformatie, change en wendbare organisaties zijn onderwerpen die hot zijn. Het zijn regelmatig een thema’s in gesprekken die ik met verschillende HR professionals heb. Vaak gaat het om de succesfactoren voor een gerealiseerde cultuurverandering. Wat maakt dat een transformatie lukt of mislukt? Er wordt veel over geschreven en gesproken in het HR vakgebied.

Boekbespreking leiderschapskramp - cover

Toekomstgerichte, wendbare organisaties vragen om medewerkers die creatief zijn en eigenaarschap tonen. Dit vraagt een werkomgeving waarin professionals kunnen leren, fouten mogen maken en zich veilig voelen nieuwe initiatieven te inplooien. Leidinggevenden kunnen dit gedrag bevorderen door een cultuur te creëren van openheid, veiligheid en vertrouwen. Een sfeer en een manier van omgaan met elkaar waarin je als medewerker wordt uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen, lef te tonen en conflicten op een professionele manier aan durft te gaan. Een leidinggevende heeft hier invloed op en zal zich ervan bewust moeten zijn dat het creëren van overmatige stress en druk averechts werkt. Een coachende leidinggevende die ruimte en vertrouwen geeft aan medewerkers en er alles aandoet om een angstcultuur te voorkomen is van grote invloed op het succesvol doorvoeren van veranderingen.

In het boek van Harry de Ruiter worden een aantal thema’s belicht waarvan iedere leidinggevende en HR professional zich bewust moet zijn om een stevige en volwaardige gesprekspartner bij organisatieveranderingen te zijn.

Thema’s

  • Vertrouwen
  • Veiligheid
  • Conflict(l)eren
  • Leiderschap
  • Sociale innovatie

Laat je als leidinggevende inspireren door dit boek. Succes!

0 reactie(s) op “Wendbare organisaties hebben de toekomst. Voorkom een angstcultuur want deze is dodelijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.