Werken bij Monsterboard? Liever niet

15/12/2006 Leestijd: 2 minuten

Afgelopen dinsdag kreeg ik een e-mail van Monsterboard. Het was niet de eerste in de serie spam e-mails van deze club, maar zeker één van de knulligste. En daarom de moeite van het vermelden waard!

Het begint al met de aanhef: Beste Vertrouwelijk Kandidaat

Wat een fantastisch begin! Daar wordt je als ontvanger helemaal warm van.

Maar het wordt natuurlijk nog veel fraaier. Want in de 3e alinea staat het volgende:

Monsterboard.nl is zelf op zoek naar geschikte kandidaten voor haar marketing afdeling in uiteenlopende functies en voor de vacature Doortastende Marketeer zoals hieronder vermeld staat. Op basis van enkele opgegeven trefwoorden hebben wij onze CV Database doorzocht en kwamen op basis hiervan jouw CV tegen.

Doortastende Marketeer? Ik heb nog nooit van mijn leven in marketing gewerkt. … enkele opgegeven trefwoorden? Dat toont maar weer eens aan hoe gemankeerd iedere zoekstrategie gebaseerd op trefwoorden is.

En om aan te tonen dat Monsterboard echt niet in mij geïnteresseerd is:

Mocht je geïnteresseerd zijn in de vacature, dan kun je rechtstreeks reageren door te klikken op de button Solliciteer Direct. Je kunt zo heel eenvoudig je CV toevoegen en eventueel een sollicitatiebrief. Indien deze button niet is opgenomen in de vacature kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met de werkgever. De contactgegevens staan standaard vermeld in de vacature.

Je kunt zo heel eenvoudig je CV toevoegen? Op basis van mijn CV claim je mij te hebben gevonden! Als ik op die knop druk moet mijn CV er al direct bij zitten! Wat een service…

kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met de werkgever? Een standaard zinnetje in plaats van de moeite nemen om even je eigen bedrijfsnaam in te vullen? En niet eens de moeite nemen om dan het telefoonnummer of e-mail adres direct in deze tekst op te nemen?

Nee, als potentiele kandidaat krijg ik echt een heel warm gevoel van de wervingsactie van Monsterboard.

Go!, Go!, Go!, er zijn vast veel betere werkgevers te vinden.

0 reactie(s) op “Werken bij Monsterboard? Liever niet”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *