Werken met een knipoog

20/09/2010 Leestijd: 2 minuten

Ik was kortgeleden op een afscheidsreceptie van een vroegere collega bij een eveneens vroegere werkgever. Tsjonge, was me dat een gezellige bijeenkomst! Niet alleen qua eten en drinken – daar ben ik trouwens nauwelijks aan toe gekomen – maar vooral qua warmte. Ik kan me niet herinneren me ooit eerder zo hartelijk welkom te hebben gevoeld als daar. Iedereen die ik ontmoette begon meteen over weet je nog… toen en toen… wat hebben we gelachen… jij zei… we deden…

Van ervaring geleerd

Duidelijk werd dat men zich daar meer over mij en mijn werkzaamheden wist te herinneren dan ikzelf nog kon terughalen. Hoewel ik een enkel moment wel even bevreesd was, bleken de opgehaalde feiten en daden van toen allemaal absoluut onschuldig van aard. “Lachen en lol hebben” was en is voor mij nog steeds heel belangrijk. In mijn studententijd hadden die begrippen een heel andere lading dan ze tegenwoordig voor mij hebben.

Nu probeer ik – vooral als het er heftig aan toegaat in zware vergaderingen – een onderwerp door middel van een wat luchtiger opmerking eventjes te verlichten en zo niet alleen een ontspanning te bereiken, maar ook de dynamiek van de discussie te beïnvloeden. Dankzij mijn persoonlijk definitie van het begrip “LOL” (= Leren, Ondernemen, Lachen) en het gegeven dat ik niet op mijn mondje ben gevallen en dus redelijk goed in staat ben om meningen en visies te vertolken, kan ik best vaak openingen vinden die voor gesprekspartners acceptabel zijn.

Conclusie

Terugkijkend op de hiervoor genoemde receptie, moet ik concluderen dat ik bij deze werkgever wel op een heel ludieke manier ben vertrokken. Ik heb daar iets achtergelaten dat belangrijker bleek voor de collega’s die er bleven, dan voor mijzelf. Het feit alleen al dat men zich dat realiseerde, gaf mij dan ook een buitengewoon prettig en positief gevoel. Wat ik precies had gedaan? Laten zien dat je veel “LOL” moet hebben.

Werken met een knipoog, work hard – play hard, het zijn de sleutelbegrippen die ik in deze Opstarter graag bij u introduceer. Ik pas ze op mijzelf toe. En u?

Ik wens u een “lollige” werkweek toe. Morgen ontvangt u een extra editie van de wekelijkse opstarter…terugblik op één jaar wekelijkse opstarters!

0 reactie(s) op “Werken met een knipoog”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.