3 tips om werknemers binnenboord te houden

19/10/2018 Leestijd: 2 minuten

Het dalen van de werkloosheidscijfers maakt het voor werkgevers moeilijker om goed personeel te vinden. Daarom wil je als werkgever natuurlijk het liefst dat de goede werknemers die je nu al in dienst hebt geen overstap maken naar een ander bedrijf. Er zijn verschillende manieren om er voor te zorgen dat jouw medewerkers binnenboord blijven. We benoemen een drietal belangrijke.

Zorg voor goede secundaire voorwaarden

Werknemers willen zich gewaardeerd voelen. Deze waardering kun je tonen door te zorgen voor een goed salaris. Tegenwoordig worden de secundaire voorwaarden echter steeds belangrijker, mede doordat werk en privé steeds vaker verstrengeld zijn. Voor werknemers kunnen zaken als flexibel kunnen werken, thuiswerken of een ov-kaart van de zaak een meerwaarde zijn. Laat de HR-afdeling inventariseren waar behoefte aan is en kijk of de huidige secundaire voorwaarden aansluiten op deze behoefte. Zit daar verschil tussen?

Neem dan de tijd om de verschillende mogelijkheden om dit aan te passen met elkaar te vergelijken. De kans dat de medewerkerstevredenheid daardoor toeneemt is namelijk groot. En een tevreden werknemer zal langer binnenboord blijven.

Zorg voor de juiste ontwikkelmogelijkheden

Het is belangrijk om in te zetten op de ontwikkeling van je medewerkers. Sommige werkgevers doen dit niet of te weinig, omdat ze bang zijn dat medewerkers na een (vervolg)opleiding elders werk gaan zoeken. Jammer, want tevredenheid over ontwikkelingsmogelijkheden kan namelijk juist een belangrijke reden zijn om bij een werkgever te blijven.

Werknemers zullen zich namelijk gewaardeerd voelen wanneer er wordt gekeken naar hun talenten en mogelijkheden. De afdeling HR kan groei- en doorstroommogelijkheden in kaart brengen en daarbij ook de toekomstverwachtingen meenemen. Dit is niet alleen nuttig voor de werknemers zelf, maar ook voor de werkgever. Door op tijd te anticiperen op verwachte veranderingen in de toekomst, zorg je ervoor dat werknemers deze veranderingen aan kunnen.

Zorg voor een goede werksfeer

Er zijn helaas nog altijd werkgevers die beweren geen invloed te kunnen hebben op de sfeer op de werkvloer. Niets is echter minder waar. Zo zijn goede communicatie en onderlinge waardering belangrijke zaken die top-down zichtbaar moeten zijn. Je kunt geen prettige werksfeer verwachten, wanneer je als werkgever zelf geen interesse toont in je medewerkers. Zorg ervoor dat het management de waarden van het bedrijf uitdraagt. Laat mensen op de werkvloer meepraten over planning en uitvoering. Zorg voor een pestprotocol en regel budget voor jaarlijkse teamuitjes. Hoewel zulke zaken op de korte termijn alleen maar geld lijken te kosten, betalen dergelijke investeringen zich vanzelf terug. Een goede werksfeer zal er namelijk toe bijdragen dat werknemers hun geluk niet elders hoeven te beproeven.

Deze gastblog werd verzorgd door CVster.

0 reactie(s) op “3 tips om werknemers binnenboord te houden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *