What’s in the name?! HR functietitels

11/07/2017 Leestijd: 2 minuten

Hoe lastig is het? Je bent op zoek naar een nieuwe collega binnen je HR team en zoekt naar de juiste functietitel die in een of twee woorden omschrijft wat de functie inhoudt. Maar eigenlijk wil je ook wel de juiste doelgroep aanspreken; zoek je een collega met jarenlange ervaring of een starter? En, aangezien er momenteel best veel HR vacatures openstaan, wil je je ook wel onderscheiden en laten zien dat deze vacature openstaat bij het leukste, gezelligste en beste bedrijf van Nederland.

In het artikel van Jolan Douwes van 24 mei jl. is te lezen dat er steeds meer nieuwe HR titels gebruikt worden. En dat er overlap is tussen de verschillende functietitels. De werkzaamheden bij het ene bedrijf in de functie van HR Administrator lijken verdacht veel op de werkzaamheden binnen het andere bedrijf in de functie van HR Generalist. Dus, advies, bekijk en bespreek tijdens een solliciatieprocedure heel goed wat de verwachtingen zijn van deze persoon.

Ook in de vacaturetekst is het belangrijk om zo duidelijk mogelijk aan te geven wat je verwacht van de nieuwe collega. En misschien kan je die nieuwe collega zelf vragen naar de meest passende functietitel. Want voor veel mensen is het nog altijd belangrijk om de meest aansprekende functietitels op hun CV te hebben staan, welke een bijdrage levert aan zijn of haar carriere.

Weet dus heel goed wat je zoekt en zorg dat dit duidelijk naar voren komt. Experimenteer met verschillende functietitels maar zorg ervoor dat deze wel kloppen met de inhoud van de dagelijkse werkzaamheden.

Doe maar normaal, dan doen we al gek genoeg!

0 reactie(s) op “What’s in the name?! HR functietitels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.