Workshopdag Avans Hogeschool

17/01/2014 Leestijd: 2 minuten

Ik ben op de workshopdag van de HR opleiding van Avans. Om eens een kijkje te nemen (misschien kunnen we hier in zelf volgend jaar iets betekenen), maar ook om te zien wat voor bedrijven hier voorbij komen en wat voor verwachtingen zij hebben van de aanwezige studenten. De studenten zelf zijn hier om te oefenen met solliciteren en voor enkele workshops. Een behoorlijk deel van de studenten loopt dan ook in pak!

Er zijn ongeveer zestig bedrijven aanwezig, ik zie van alles, VDL, Pondres maar ook Hutten en Sacha. Een van de aanwezigen geeft aan veel met stagiaires te doen, “dus dan moet je ook investeren en de stagiair uitzoeken die het beste bij je organisatie past.”

 

 

De studenten oefenen met solliciteren en kunnen tegelijk hun netwerk uitbreiden. Ondertussen is er in een andere ruimte een workshop over communicatie, daar zag ik al wat kernkwadranten voorbij komen. Boven is er een workshop netwerken, waar de studenten bijvoorbeeld worden aangemoedigd om een Linkedin profiel aan te maken. Tijdens de pauze ga ik bij een van de bedrijven zitten, Pondres, waar ik 15 jaar geleden mijn eerste baantje had. Zo hoor ik hoe sommige studenten zich erg goed voorbereiden en hoe anderen juist leren hoe je een sollicitatiegesprek voorbereidt.

De meeste bedrijven die ik spreek komen om een nieuwe stagiair te werven, maar ook wordt genoemd dat ze graag investeren en dus de studenten willen helpen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Mooi om te zien dat dit speelt en dat bedrijven ook in een echte werkgeversmarkt tijd maken om in de toekomst te investeren.

Al met al erg leuk om weer eens op een hogeschool rond te lopen en zeker om daar te zien hoe de volgende generatie HRM’ers wordt klaargestoomd!

0 reactie(s) op “Workshopdag Avans Hogeschool”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.