Yes een crisis, kansen voor HR!

18/06/2010 Leestijd: 2 minuten

Onder dit motto organiseerde Expand op dinsdag 9 juni een bijeenkomst voor HR professionals. De deelnemers waren afkomstig vanuit diverse gerenommeerde bedrijven.
In de tot ‘multi entertainment centrum’ omgebouwde voormalige koekjesfabriek van Verkade in ’s-Hertogenbosch, werden de gasten ’s-middags ontvangen.

Gastspreker op de bijeenkomst was de voormalig ‘gouden’ hockey coach Marc Lammers. Hij was het die met veel innovatieve methoden, het toepassen van moderne technieken en vooral ook het goed meten en managen van processen, diverse dames hockey teams in korte tijd naar de top heeft gecoacht. Europees kampioen, wereldkampioen en met de Nederlandse dames zelfs Olympisch kampioen in 2008. Terecht een hele prestatie.


 

 

 

Op enthousiaste en boeiende wijze nam hij de toehoorders mee in zijn visie, zijn aanpak en zijn persoonlijke passie om van het individu, het team, en hele organisatie een groot succes te maken. Hoeveel herkenbare en fundamentele HRM elementen zaten er wel niet in zijn verhaal. Het regelmatig instemmend knikken van de toehoorders benadrukte dit maar al te meer.

De rode draad van zijn verhaal is dat, juist in deze tijd van crisis, er voor HR management een schone taak ligt voor verdere verbetering van mens en organisatie om daarna nog sterker uit de crisis te voorschijn te komen. Doe vooral niet té veel tegelijkertijd, maar stap voor stap, een paar procentjes hier, een paar procentjes daar. Concentreer je op de 8-ten, probeer daar 10-nen van te maken i.p.v. al die aandacht voor de 4-tjes die je met veel pijn en moeite naar een 6-je kan tillen. Wees positief, ondersteun datgene wat goed gaat. Verbeter de ‘beter-punten’ in plaats van het verbeteren van de ‘min-punten’ (en daar hebben wij met z’n allen nogal eens moeite mee, het zit niet in onze aard).
Marc wist dit alles op een enthousiaste en overtuigende manier in een presentatie met veel voorbeelden over te brengen.

 

 

 

 

 

Daarna was er een gezellige en zeker ook zinvolle borrel in de serre van de Verkadefabriek. HR vakgenoten ontmoeten elkaar weer, sommige kenden elkaar zelfs van vroeger, er was tijd om na te praten en vooral voor het maken van plannen voor de volgende dag. Iedereen had zo wel zijn ‘paar procentjes’ om toe te gaan passen.

Tot slot kregen de gasten het nieuwste boek van Marc Lammers mee voor thuis of op het werk.

 

 

 

 

 

Dank aan alle deelnemers, dank aan Marc Lammers, tot een volgende HR bijeenkomst!

Team Expand HCM

0 reactie(s) op “Yes een crisis, kansen voor HR!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.