You’ve got mail… van de nieuwe HR manager

05/11/2013 Leestijd: 2 minuten

Aangekomen op kantoor opende ik mijn laptop en na het inloggen zag ik dat ik een uitnodiging had voor een gesprek bij HRM om 10 uur met de nieuwe HR manager.

Dat was waar ook: na de reorganisatie van de HRM afdeling was er een nieuwe HR manager bij onze divisie begonnen. “Leuk”, dacht ik, ”zo’n kennismakingsgesprek”.

Om tien uur begaf ik mij naar de afdeling HRM op de tweede verdieping van ons pand.  De kamer, waar tot voor kort de HR assistente kantoor had, was leeg, helemaal leeg. Zelfs het meubilair was uit de kamer verdwenen.

Ik besloot door te lopen naar de kamer van de HR manager, verderop in de gang en klopte op de deur. “Binnen”, antwoordde een vreemde stem en ik opende de deur en liep naar het bureau van de HR manager om die een hand te geven. Mijn uitgestoken hand werd beantwoord met iets wat op een hand leek, maar ijskoud en onwennig aanvoelde.

“Goedemorgen, nummer 298543226” klonk het, “je bent 2 minuten en 54 seconden te laat op onze afspraak, maar ga zitten”. “Zo, op de kop af 9 jaar, 3 maanden, 12 dagen, 1 uur, 12 minuten en 34 seconden alweer bij ons in dienst”. “Dat kan wel kloppen” antwoordde ik, alleen kon ik het zo snel niet verifiëren.

“Ik wil het even hebben over je declaratie van 198,25 euro die je vorige week maandag om 11.26 uur ingediend hebt”. “Je weet dat de maximale vergoeding volgens de declaratieregeling uit het personeelshandboek paragraaf 8, lid 4 onder punt e 175 euro bedraagt en ik heb je declaratie daarom aangepast”. “Het bedrag zal aanstaande vrijdag om 15.23 uur op je bankrekening staan”.

De HR manager vervolgde: “En voordat ik het vergeet: je moet je budgetten en KPI’s beter in de gaten houden. Je hebt je salarisbudget al met 12.428,88 euro overschreden, je ziekteverzuim ligt 0,0431% te hoog en de sales ligt 8,6442% onder het afgesproken target”. “Ik hoop wel dat je er iets aan gaat doen anders hebben we een vervelend beoordelingsgesprek dit jaar”. “Dat overigens over 4 maanden, 18 dagen, 4 uur, 12 minuten en 26 seconden gepland staat”.

“Ik stel voor dat we snel een nieuwe afspraak maken”, sprak de HR manager, “ik zie dat je volgende week donderdag om 15.00 uur tijd hebt…afgesproken?”. “Afgesproken” antwoordde ik en terwijl ik de kamer van de HR manager verliet lag de uitnodiging al in mijn inbox”.

Ik sloot de deur achter mij en mijn oog viel nog net op het naambordje van onze nieuwe HR manager. “H. Robot” las ik en ik wist het: dat wordt vreselijk wennen.

0 reactie(s) op “You’ve got mail… van de nieuwe HR manager”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.