Zakelijke interesse in mogelijkheden van Second Life neemt toe

18/04/2007 Leestijd: 2 minuten

We hebben het de laatste tijd natuurlijk allemaal wel een beetje gevolgd; de ontwikkelingen rondom Second life. Allerlei bedrijven zijn bezig met het kopen van land en het opzetten van een vestiging op Second Life. De interesse in de zakelijke mogelijkheden van Second Life neemt steeds meer toe. De vestigingen van bedrijven in Second Life worden dan ook steeds beter bezocht.

Zo trok Randstad met zijn vestiging in Second Life sinds haar opening op 8 maart 2007 gemiddeld 186 unieke bezoekers per dag. En DNBmedia verzorgt gemiddeld 2 presentaties op seminars en bijeenkomsten per week op Second Life.

Bedrijven met Second Life-locaties die alleen zijn opgezet met als doel eenmalige publiciteit te genereren, blijken hun aantrekkingskracht binnen de Second Life-community snel te verliezen, aldus Second Life. Maar voor ondernemingen die zich innovatief en experimenterend willen profileren biedt Second Life een waardevolle uitbreiding van marketingactiviteiten.

MKB binnenkort op SL

Naast grote bedrijven, verkent momenteel ook het MKB de mogelijkheden van Second Life. Op ‘0031’ (de omgeving in Second Life voor Nederlandse gebruikers, ondernemingen en communities) is inmiddels meer dan 11.000 m2 land gekocht door MKB-ers. Het MKB ziet hun intrede in Second Life over het algemeen als een experimentele kleinschalige investering om de mogelijkheden van dit nieuwe medium te ontdekken.

Aantal gebruikers en investering

Als achtergrond is het leuk om er even wat cijfers bij te zien. In de 4 jaar dat Second Life nu bestaat, hebben naar schatting 364.000 Nederlanders zich op Second Life geregistreerd en een ‘avatar’ aangemaakt. Wereldwijd heeft Second Life inmiddels 5.6 miljoen gebruikers. Zij besteden samen zo’n US$2.000.000 per 24 uur. Wereldwijd staat Nederland op de 5e plaats met 6,5 % van het totaal aantal gebruikers. In maart is er door de Nederlandse community op SecondLife.nl voor €35.000,- aan Lindendollars gekocht.

SL een blijver?

Er is al veel gespeculeerd en gepubliceerd over Second Life, of het slechts om een hype gaat, of dat er sprake is van een blijvend verschijnsel. En is SL dé nieuwe manier om nieuw personeel te werven? Hoe denk jij daar als lezer over?

0 reactie(s) op “Zakelijke interesse in mogelijkheden van Second Life neemt toe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.