Zelfontplooiing, ontwikkeling en spiritualiteit

04/12/2006 Leestijd: 1 minuten

Zelfontplooiing, ontwikkeling en spiritualiteit worden steeds belangrijkere waarden in het bedrijfsleven.

Het ontwikkelen van spiritualiteit in de bedrijfsvoering

Enerzijds worden ondernemers zich steeds meer bewust van het ontwikkelen van zichzelf en het gebruiken van spiritualiteit in de bedrijfsvoering. Zo organiseerde VNO-NCW op 24 en 25 november een conferentie (met meditatie) over eenheid in verscheidenheid.  Men probeerde die dagen te bespreken hoe men om moest gaan met verschillen in talent, cultuur en achtergrond. Spiritualteit wordt gebruikt als basis om daarmee om te gaan.

In de wetenschap wordt er al langer mee gewerkt. Een van de mooiste voorbeelden is de leerstoel voor Business Spiritualiteit op de Nyenrode Business Universiteit. Dit jaar heeft dr. P. (Paul) de Chauvigny de Blot SJ de wisselleerstoel gekregen.

De nieuwe generatie werknemers

Anderzijds is de nieuwe generatie werknemers anders bezig met werk dan die van nu. Het carrièrejagen is voorbij. Geld, status en uiterlijk vertoon zijn uit. Men is steeds meer bezig met bezinning, ontwikkeling en het vinden van een balans tussen werk en privé. Mensen durven voor zichzelf te kiezen en te streven naar geluk.

Dat het streven naar geluk steeds belangrijker wordt blijkt ook uit het aantal boeken dat er over geschreven wordt.  Het merk ik van Huub van Zwieten is daar een van de meest bekende voorbeelden van.

Voor werkgevers betekent dit alles dat men anders met zijn personeel om moet gaan. De komende tijd zal ik interessante ontwikkelingen voor u op een rij zetten en deze bespreken.

0 reactie(s) op “Zelfontplooiing, ontwikkeling en spiritualiteit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.