Zes gedragsregels voor succes

28/08/2012 Leestijd: 2 minuten

Succes is afhankelijk van datgene wat je als doel definieert. Volgens mij kun je succes niet leren. Succes moet je zelf bereiken. Niemand anders kan jouw doelen voor je verwezenlijken. Wat je wel kunt is de vaardigheden leren die voorwaarden zijn voor succes.

Sommige karaktereigenschappen zijn een vruchtbare voedingsbodem voor toekomstig succes, anderen werken juist in je nadeel. Iemand die snel opgeeft, lui is of weinig kennis bezit, zal niet snel de glorie van de overwinning proeven.

Richard St John, een Amerikaanse schrijver en onderzoeker heeft 10 jaar lang onderzoek gedaan naar de voorwaarden van succes. Uit al die gesprekken kwamen de volgende zes gedragsregels naar voren.

Zes gedragsregels

1. Succesvolle mensen doen hun werk met passie en gaan dus niet met tegenzin naar hun werk. Ze hebben lol in de dingen die ze doen.
2. Daarnaast zijn ze erg gefocust, wat wil zeggen dat ze concreet meetbare doelen nastreven en niet tien ballen tegelijk in de lucht houden.
3. Ze hebben ervoor gezorgd, juist door zich op een bepaalde vaardigheid te richten, dat ze er heel goed in werden.
4. Succesvolle mensen hebben manieren bedacht om zich te motiveren.
5. Ze dienen een bepaalde waarde en de dingen die ze doen, doen ze niet zomaar. Het heeft vaak te maken met de drive om impact te hebben of iets te verbeteren.
6. Verder zijn ze bereid om te volharden, opgeven is er niet bij.

In mijn coachpraktijk zie en spreek ik veel mensen. Ik geniet ervan als ik mensen weer in beweging zie komen en zie stralen dat ze de stap hebben gezet om hun hart te volgen. Het is mooi om een steentje bij te kunnen dragen aan het vinden van een doel dat mensen weer richting en betekenis geeft aan hun leven. Soms verrast het me dat mensen zoveel meer in hun mars hebben dan ze zelf in de gaten hebben. Ik ervaar het als een prachtige taak hen daarvan bewust te maken.

Veel succes met het behalen van uw doelen. Geniet van de weg er naar toe en vier de successen.

 

Foto dankzij Kreg.steppe op Flickr

0 reactie(s) op “Zes gedragsregels voor succes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.