Zo krijg je aandacht voor je personal brand!

22/01/2009 Leestijd: 2 minuten

Er wordt veel geschreven over personal branding, hier op Expand, maar ook elders. Wat vaak ontbreekt is: hoe krijg ik aandacht voor mijn brand? Jezelf positioneren is leuk en aardig, maar het heeft pas effect als andere mensen je positie erkennen. Aldus Tom Scholte in de laatst genoemde link. In dit artikel enkele ideeën over hoe je je brand kunt communiceren.

Bepaal je doelgroep

In een van de eerste artikelen van Tom Scholte over Personal branding definieert hij “jezelf positioneren” als een bepaalde plaats innemen in het denken van je doelgroep. Om jezelf te kunnen positioneren is het dus allereerst belangrijk om te bepalen naar wie je je gaat positioneren.

Laat jezelf zien

Bij voorbeeld op netwerk events, de meeste indruk maak je wanneer je iemand een goede handdruk geeft en een goed gesprek hebt.
Of kom bijvoorbeeld naar de IKKI borrel over personal branding. Tom Scholte vertelt daar meer over personal branding en Floor Drees presenteert haar onderzoek naar het managen van je identiteit op internet.

Bijzonder: mensen die zich aanmelden krijgen een extraatje voor hun personal brand in de vorm van een campagne via google. Zie voor meer uitleg de uitnodiging voor de IKKI borrel. *

Online zichtbaarheid

In onze digitaliserende wereld is online zichtbaarheid een enorme ondersteuning van de echte wereld. Recruiters googlen je naam, vakgenoten bezoeken je blog, via sociale netwerken word je benaderd voor opdrachten. Zelf had ik er nooit bij stilgestaan, maar een adwords campagne zoals hierboven kan ook voor ZZP’ers interessant zijn, vooral als ze net beginnen hun brand te bouwen. Denk bij het kiezen van de adwords wel aan the long tail theorie, bepaal de niche woorden/combinaties waarop je gevonden wilt worden. Vele kleintjes maken één grote (en zijn wellicht minder duur).

Heb er plezier in!

Online en offline zichtbaarheid is natuurlijk belangrijk. Maar een personal brand is zeer gebaat bij een gevoel van authenticiteit. Als mensen geloven dat jij jouw brand bent, dan onthouden ze je. Zo denk ik bijvoorbeeld als eerste aan collegablogger Bert-Jan als ik denk aan hoe iemand met passie en plezier uitdraagt wat hij belangrijk vindt. Dus: wees zichtbaar, online en offline. En heb er plezier in!

* Disclaimer: mogelijk ga ik ook voor IKKI schrijven. Dat leek me netjes om te vermelden.

0 reactie(s) op “Zo krijg je aandacht voor je personal brand!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.