Sparren over vitaliteitsmanagement tijdens het Young Talent Event

De gezonde medewerker

Op donderdag 10 oktober vond het jaarlijkse Young Talent Event van Expand plaats. Een groep jonge HR-professionals kwam bijeen om te sparren over het thema ‘de gezonde werkgever’. Vitaloog Marleen Kromkamp begon haar workshop meteen actief: iedereen in de ruimte moest op volgorde gaan staan van jong naar oud. Dit zorgde ervoor dat de twintigers meteen met elkaar in gesprek gingen om achter elkaars leeftijd te komen. Vervolgens kregen ze de opdracht om een standpunt in te nemen over een aantal stellingen als ‘ik beweeg genoeg’, ‘in mijn organisatie doen we veel aan vitaliteitsmanagement’ en ‘vitaliteit van medewerkers is de verantwoordelijkheid van de werkgever’. Dit zorgde voor een aantal mooie discussies. Marleen zette ze de aanwezigen aan het denken over duurzame inzetbaarheid en bood handvatten om in gesprek te gaan met eigen collega’s, medewerkers en leidinggevenden over vitaliteit.

Marleen werkt tijdelijk samen met Sanneke Sarels van Rijn, HR directeur bij Unica, om van Unica een ‘gezonde werkgever’ te maken. Sanneke deelde in haar presentatie haar eerstehands ervaring met vitaliteitsmanagement en vertelde enthousiast over de manier waarop zij vitaliteitsmanagement inzetten in het bedrijf; van de (people) strategie tot plan en uitvoering.

Na afloop van de aansluitende borrel kreeg iedereen een tas van Unica mee naar huis met een aantal goodies om de vitaliteit nog wat te ondersteunen.

HR Kennisbank

Over Expand