Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

HR Blog Ronald Kajuiter

Na enkele carrière omzwervingen is Ronald Kajuiter in het HR vakgebied terechtgekomen. De afgelopen 7 jaar heeft hij met name tijdelijke opdrachten uitgevoerd. Eerst uit noodzaak, later als bewuste keuze. Tussen 2004 en 2006 is er een tijdelijke uitstap gemaakt naar een vast dienstverband, maar al snel daarna werd de keuze gemaakt voor het ondernemerschap. 

Ronald is oprichter van HRlijn, maar ook van luisterenleer.nl en audiblelearning.com. Ondernemen is hem met de paplepel in gegoten. Zijn kracht ligt in zijn nuchtere en doortastende aanpak. Vanwege de steeds grotere rol voor de juridische kant van het vak is hij, na het afronden van de opleiding Personeel en Arbeid, begonnen met een studie rechten in deeltijd. 

Ronalds visie op HR is helder; HR moet actief als business partner optreden in organisaties. Hierbij dient HR een actieve bijdrage te leveren aan het welslagen van de organisatie. een bedrijfseconimische inslag is daarbij van vitaal belang. Dit betekent ook dat HR verantwoording dient af te leggen over de gevolgen (o.a. financieel) en impact van haar beslissingen. Actief de samenwerking zoeken met andere afdelingen om multidisciplinair problemen aan te pakken spreekt hem enorm aan. Hierbij schuwt hij het zeker niet om de grenzen van zijn eigen vakgebied te overschrijden, hij ziet dit zelfs als noodzaak en hij nodigt hierbij mensen van andere vakgebiedenvan harte uit hetzelfde te doen. 

In zijn werk gaat Ronald zeker niet altijd zachtzinnig te werk, hij komt op voor datgene waar hij in gelooft, gaat de confrontatie aan wanneer nodig en is zeker niet altijd sociaal wenselijk. Ronald strijdt met open vizier, staat open voor kritiek en stelt het belang van de organisatie en haar medewerker altijd voorop.

Blogberichten door 'Ronald Kajuiter'