Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Krapte op de Arbeidsmarkt: Ruim baan voor HRM!

Op 24 april organiseert Studievereniging INPUT, verbonden aan de opleiding Personeelwetenschappen, Universiteit van Tilburg, een HRM congres in het Willem II stadion te Tilburg.

Het congres zal gaan over de krapte op de arbeidsmarkt, een ontwikkeling die momenteel de Nederlandse arbeidsmarkt beheerst. Hoewel de economie stagneert, duurt de krapte op de arbeidsmarkt onverminderd voort. De vraag naar vakbekwaam en hoogopgeleid personeel overtreft het aanbod. Als het om personeel gaat, staan ondernemingen momenteel voor belangrijke en uitdagende vraagstukken. Een belangrijk vraagstuk betreft het werven en behouden van medewerkers in organisaties. Lezingen, workshops en interactieve sessies door personen uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek zullen gedurende het congres in het teken staan van: Krapte op de arbeidsmarkt, ruim baan voor HRM!
 
Het ochtendprogramma zal bestaan uit vier lezingen. Deze lezingen zullen de krapte op de arbeidsmarkt vanuit verschillende invalshoeken belichten. Het onderwerp zal theoretisch worden ingeleid door dr. J.G.F. Cörvers, werkzaam bij het researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt. Mevrouw D. Krieger, Managing Director Benelux Monsterboard en de heer D. Pappie, Manager Global Recruitment Shell, belichten het onderwerp vanuit het bedrijfsleven. Ook wordt de krapte op de arbeidsmarkt vanuit politiek oogpunt belicht. De heer J.J.C.M. van Dommelen, directeur Arbeidsmarkt Ministerie van Sociale Zaken zal zijn medewerking verlenen aan het congres.
 
In het middagprogramma staan verschillende workshops van KPN, NS, DA&A Driessen, Hay-Group en OTTO gepland. Daarnaast vinden twee interactieve sessies plaats. Een interactieve sessie met Mercer en een interactieve sessie met werknemers- en werkgeversorganisaties. Hieraan zullen onder andere meewerken: de heer J. Jongejan, voorzitter CNV Bedrijvenbond, mevrouw E. Dekkers, vice-voorzitter FNV Bedrijvenbond, de heer J.C. van der Steen, directeur Arbeidsvoorwaarden AWVN en de heer A.P.R. van Rooij, directeur MKB Nederland. De dag zal worden gepresenteerd door dr. F. Kluijtmans.
 
Inschrijven kan tot en met 21 april op www.congresinput.nl 

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Expand Redactie op 15 april 2008

Reacties op Krapte op de Arbeidsmarkt: Ruim baan voor HRM!

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie