Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Kwart Nederlanders wil anders werken

Een bericht op managersonline.nl stelt dat 22% van de Nederlandse werknemers een andere invulling van zijn of haar functie wil. Een andere beslissingsstructuur en andere arbeidsvoorwaarden zijn ook gewenst.

U kunt zich afvragen of dit komt doordat werknemers tegenwoordig meer eisen stellen aan het werk en hun functie. Of zijn ze op andere gebieden ontevreden? Wellicht zijn ze niet echt ontevreden, maar willen ze zich doorontwikkelen en zien ze hiervoor te weinig kansen binnen hun huidige functie.

Eén gevolg is duidelijk: als deze werknemers die verandering niet vinden binnen hun eigen organisatie, dan zullen zij de arbeidsmarkt op gaan. Daar liggen dan de kansen voor deze werknemers. Maar wat kunt u als werkgever nu doen om deze werknemers binnen uw organisatie te houden?

Merkt u al de invloed van werknemers die iets anders willen?

Geplaatst in HR varia door Expand Redactie op 25 juni 2007

Reacties op Kwart Nederlanders wil anders werken

Karin Tekin op 15 december 2015 16:44

Ik denk dat in de huidige markt organisaties het zich bijna niet kunnen permitteren om niet in te spelen op deze ontwikkeling. Het binden en boeien van je werknemers blijft belangrijk. Het aanbieden van verschillende opties hiervoor lijkt mij nuttig omdat iedere werknemer zijn eigen wensen en eisen heeft. De vraag is natuurlijk wel in hoeverre je een op maat gemaakt plan moet maken.

Plaats zelf een reactie